Τελευταία νέα
ΑρχικήΟι εγχώριες τιμές των αερομεταφορών στις ΗΠΑ επανήλθαν στα προ της κρίσης επίπεδα
American Express Business Travel Monitor

Οι εγχώριες τιμές των αερομεταφορών στις ΗΠΑ επανήλθαν στα προ της κρίσης επίπεδα

Η American Express Global Business Travel δημοσίευσε τα στοιχεία α`τριμήνου σχετικά με τις τάσεις των τιμών των επαγγελματικών ταξιδιών μέσω του Παρατηρητηρίου Επαγγελματικών Ταξιδιών (Business Travel Monitor) για ταξίδια που ξεκινούν από τη Βόρειο Αμερική προς εγχώριους…

Η American Express Global Business Travel δημοσίευσε τα στοιχεία α`τριμήνου σχετικά με τις τάσεις των τιμών των επαγγελματικών ταξιδιών μέσω του Παρατηρητηρίου<...> Επαγγελματικών Ταξιδιών (Business Travel Monitor) για ταξίδια που ξεκινούν από τη Βόρειο Αμερική προς εγχώριους και διεθνείς προορισμούς. Οι εγχώριοι αεροπορικοί ναύλοι αυτό το τρίμηνο ξεπέρασαν τα επίπεδα προ της ύφεσης (α΄ τρίμηνο 2008) και οι ξενοδοχειακές τιμές βρίσκονται σε άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

  • Ο μέσος όρος των εγχώριων αεροπορικών ναύλων αυξήθηκε 10% το α΄ τρίμηνο του 2011 έναντι του α΄ τριμήνου 2010, σε 247 δολ., ξεπερνώντας τον προ της ύφεσης μέσο όρο του α΄ τριμήνου 2008, που ήταν 233 δολ.
  • Ο μέσος όρος των διεθνών αεροπορικών ναύλων αυξήθηκε 8% έναντι του α΄ τριμήνου 2010 στα 1.866 δολ
  • .

  • Οι μέσες εγχώριες ξενοδοχειακές τιμές αυξήθηκαν 3% έναντι του α΄ τριμήνου 2010, στα 150 δολ.
  • Οι μέσες διεθνείς ξενοδοχειακές τιμές αυξήθηκαν 4% έναντι του α΄ τριμήνου 2010, στα 238 δολ.

“Οι αυξήσεις στις αερομεταφορές ήταν αναμενόμενες δεδομένης της αύξησης του κόστους του πετρελαίου και την επιστροφή της ζήτησης για επαγγελματικά ταξίδια”, δήλωσε η Christa Degnan Manning, διευθύντρια του eXpert insights research της American Express Business Travel Global. “Επιπλέον, οι αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν να σχηματίζουν συμμαχίες και κοινοπραξίες. Καθώς οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται και τα επίπεδα χωρητικότητας παραμένουν `σφιχτά`, οι εταιρείες πρέπει να εξασφαλίσουν ότι ακολουθούν την αγορά, αναθεωρούν τα ταξιδιωτικά έξοδα και διασφαλίζουν ότι χρησιμοποιούν προμηθευτές και εφαρμόζουν πολιτικές που θα διευκολύνουν όσο γίνεται τις ευκαιρίες μείωσης του κόστους”.

Οι μετριοπαθείς αυξήσεις που παρατηρούνται στις μέσες τιμές των δωματίων είναι σύμφωνες με τις προβλέψεις της American Express Global Business Travel, καθώς η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται. “Με τη μετριοπαθή αύξηση των τιμών που βλέπουμε αυτό το χρόνο, οι οποίες οφείλονται στην αύξηση της ζήτησης, οι εταιρείες πρέπει να επαγρυπνούν ώστε να εξασφαλίζεται ότι οι ταξιδιώτες λαμβάνουν τις προσυμφωνημένες εταιρικές τιμές. Οι ξενοδόχοι είναι πιθανό να προσπαθήσουν να συνεχίσουν την αύξηση των τιμών, ιδιαίτερα καθώς οδεύουμε προς την έναρξη της σεζόν. Ωστόσο, οι εταιρείες που παρακολουθούμε από κοντά τις παρούσες συνθήκες της αγοράς και αξιολογούν συγκριτικά τις πραγματικές τιμές που καταβάλλονται σε βασικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, θα είναι σε καλύτερη θέση να διατηρήσουν τις εκπτώσεις τους”, δηλώνει ο ο Manning.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024