Τελευταία νέα
ΑρχικήΟυδέποτε ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου έκλεισε για το κοινό
Υπουργείο Πολιτισμού

Ουδέποτε ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου έκλεισε για το κοινό

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, το Υπουργείο Πολιτισμού, σε σχετική ανακοίνωση του επισημαίνει πως “ουδέποτε ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου έκλεισε για το κοινό”, τονίζοντας […]

Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικά με τον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, το Υπουργείο Πολιτισμού, σε σχετική ανακοίνωση του επισημαίνει πως “ουδέποτε ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου έκλεισε για το κοινό”, τονίζοντας πως το ωράριο<...>του αρχαιολογικού χώρου, όπως και όλων των υπολοίπων χώρων που έχουν μονή βάρδια είναι 8.30 π.μ. έως 3.00 μ.μ., πλην Δευτέρας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Δήλου ήταν επίσης όλο το 2008 ανοικτό για το κοινό εκτός από δύο ημέρες, 9 και 10 Μαΐου, επειδή ασθένησε ένας εκ των τεσσάρων μόνιμων αρχαιοφυλάκων που υπηρετούν στη Δήλο. Σημειώνεται ότι τότε δεν είχε προσληφθεί ακόμη εποχικό φυλακτικό προσωπικό.

Από τις 13/6/2008 με την κατανομή προσωπικού τοποθετήθηκαν στη Δήλο 5 ημερήσιοι φύλακες εκ των οποίων παρουσιάσθηκαν οι 3 και 1 νυχτοφύλακας. Από 1/7/2008 τοποθετήθηκαν μέσω ΑΣΕΠ 5 ημερήσιοι φύλακες, εκ των οποίων ανέλαβαν 4 και 2 νυχτοφύλακες.

“Ποτέ τα τελευταία χρόνια” ανέφερε το Υπουργείο “το Μουσείο της Δήλου δεν λειτουργούσε διπλοβάρδια, καθώς τα ταξιδιωτικά πλοιάρια εκτελούν δρομολόγια έως και τις 15.00. Η λειτουργία των ιδιωτικών πλοιαρίων δεν εμπίπτει των αρμοδιοτήτων του ΥΠΠΟ”.

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου στο νησί της Δήλου, τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ. Σε κάθε περίπτωση και κατόπιν σχετικής αίτησης στην αρμόδια εφορεία, οργανωμένοι εκδρομείς έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο και πέραν του κανονικού ωραρίου λειτουργίας. Η ανταπόκριση στα αιτήματα αυτά από την πλευρά του ΥΠΠΟ είναι άμεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια αιτήματα υπήρξαν και για τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου. Η ΚΒ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ενέργησε άμεσα. Συγκεκριμένα μέσα στο 2008 τριάντα αιτήματα για λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου και πέραν του ωραρίου της μονής βάρδιας, έτυχαν θετικής ανταπόκρισης, κατόπιν συνεννόησης της Εφορείας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024