Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςACI World για χωρητικότητα αεροδρομίων: Εφαρμογή των WASG και δεσμεύσεις σε τοπικό επίπεδο
Αερομεταφορές

ACI World για χωρητικότητα αεροδρομίων: Εφαρμογή των WASG και δεσμεύσεις σε τοπικό επίπεδο

Η ACI World υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για δέσμευση σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για την εφαρμογή των οδηγιών και την προσαρμογή τους στις συνθήκες του εκάστοτε αεροδρομίου.

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World), υπογραμμίζει τη σημασία των Worldwide Airport Slot Guidelines (WASG), για την παροχή κοινής καθοδήγησης ως προς την αποτελεσματική διαχείριση της χωρητικότητας των αεροδρομίων. Αν και αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο των κατευθυντήριων γραμμών, το ACI World τονίζει την ανάγκη για συμμετοχή σε τοπικό επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη χρήση των πόρων και οι απρόσκοπτες λειτουργίες.

→ Τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο

Οι WASG, που αναπτύχθηκαν από κοινού από αεροδρόμια, αεροπορικές εταιρείες και συντονιστές χρονοθυρίδων μέσω του Worldwide Airport Slot Board (WASB), παρέχουν ένα πλαίσιο για την κατανομή περιορισμένης χωρητικότητας αεροδρομίων μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, διασφαλίζοντας ότι η χωρητικότητα που κατανέμεται χρησιμοποιείται πράγματι από τις αεροπορικές εταιρείες μέσω του κανόνα «Use-It-Or-Lose-It».

Η ACI World υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για δέσμευση σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο για την εφαρμογή των οδηγιών και την προσαρμογή τους στις συνθήκες του εκάστοτε αεροδρομίου. Ως εκ τούτου,  ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι οι κανόνες WASG ανταποκρίνονται καλύτερα στις πραγματικότητες κάθε αγοράς και προσφέρουν προσαρμόσιμες λύσεις, όπως απαιτείται για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προκλήσεων και ευκαιριών.

Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι οι αποφάσεις κατανομής χωρητικότητας αεροδρομίων αντικατοπτρίζουν τις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών, τη συνδεσιμότητα των αεροδρομίων, τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και την εμπειρία των επιβατών.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024