Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναστολή των πτήσεων στο αεροδρόμιο Luton λόγω πυρκαγιάς
Αεροδρόμια

Αναστολή των πτήσεων στο αεροδρόμιο Luton λόγω πυρκαγιάς

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Luton έχουν ανασταλεί μετά από μια τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε έναν από τους τερματικούς χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου του Luton, κοντά στο Λονδίνο, όλες οι πτήσεις έχουν ανασταλεί και έχει βγει οδηγία για να μην πλησιάζει κανείς το αεροδρόμιο μετά από μια τεράστια φωτιά που ξέσπασε σε έναν από τους τερματικούς χώρους στάθμευσης του.

Το Luton επιβεβαίωσε ότι ανέστειλε τις πτήσεις σε ένα tweet που κυκλοφόρησε λίγο πριν τις 22:30 την Τρίτη χθες και προέτρεψε τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από το σημείο.

Το Bedfordshire Fire and Rescue επιβεβαίωσε την παρουσία του γύρω στις 20:45 και κήρυξε ένα σοβαρό περιστατικό λίγο μετά τις 21:30 αφού τα πληρώματα πάλεψαν με μια «ταχέως κλιμακούμενη φωτιά».

Επί του παρόντος, οι πτήσεις έχουν ανασταλεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Συνιστάται στους επιβάτες να μην παρευρίσκονται στο αεροδρόμιο λόγω της «σοβαρής περιορισμένης» πρόσβασης στον τερματικό σταθμό.

Η φωτιά ξέσπασε στο Terminal Cark Park 2, το οποίο ανακοινώθηκε ότι υπέστη «μερική δομική κατάρρευση». Ωστόσο, η πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης ανέφεραν ότι οι δομικές ζημιές ήταν «σημαντικές».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στο χώρο στάθμευσης ενδέχεται να βρίσκονταν έως και 1.200 οχήματα. Τέσσερις πυροσβέστες και ένα μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο υποφέροντας από εισπνοή καπνού.

Πλάνα που εξέδωσε η πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης δείχνουν φλόγες να τυλίγουν μεγάλο μέρος του επάνω επιπέδου του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και καπνός να αναδύεται από το σημείο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024