Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕρώτηση Παρασκευά για το αεροδρόμιο Κάσου
Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ερώτηση Παρασκευά για το αεροδρόμιο Κάσου

Ερώτηση στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, για τα αεροπορικά δρομολόγια των Ολυμπιακών Αερογραμμών για Κάσο κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή, ο κ. Ιωάννης Παρασκευάς, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όπως, τόνισε τα συγκεκριμένα δρομολόγια είναι εδώ και αρκετά χρόνια επιδοτούμενα, αλλά η πολιτική των Ολυμπιακών Αερογραμμών…

Ερώτηση στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, για τα αεροπορικά δρομολόγια των Ολυμπιακών Αερογραμμών για Κάσο κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή, ο κ. Ιωάννης Παρασκευάς, βουλευτής Δωδεκανήσου<...>του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Όπως, τόνισε τα συγκεκριμένα δρομολόγια είναι εδώ και αρκετά χρόνια επιδοτούμενα, αλλά η πολιτική των Ολυμπιακών Αερογραμμών, σχολίασε ο κ. Παρασκευάς “καθιστά δώρο – άδωρον την επιδότηση με τον ορισμό ως ώρας αναχώρησης του δρομολογίου Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος την 06.00 π.μ.”.

Η παροικία των Κασιωτών της Αθήνας και του Πειραιά είναι ίσως η πολυπληθέστερη. “Για αυτούς όμως τους ανθρώπους και για τους επισκέπτες του νησιού” εξήγησε ο βουλευτής, “ο ορισμός αυτής της ώρας αναχώρησης του αεροσκάφους από τη Ρόδο τους υποχρεώνει σε μία πρόσθετη διανυκτέρευση στη Ρόδο. Η επίλυση του προβλήματος είναι απλή: να ορισθεί ως ώρα αναχώρησης ή 07.15 π.μ ή 07.30 π.μ από Ρόδο για Κάρπαθο – Κάσο, ούτως ώστε να είναι δυνατή η ανταπόκριση με το πρώτο πρωινό δρομολόγιων των Ολυμπιακών Αερογραμμών Αθήνα – Ρόδος που φθάνει στη Ρόδο στις 06.30 π.μ.”.

Είναι ευκαιρία, πρόσθεσε, με παρέμβαση του κ. Υπουργού να δοθεί λύση στο παλιό αίτημα επέκτασης του αεροδιαδρόμου του νησιού και με αυτόν τον τρόπο να είναι δυνατή η προσγείωση μεγαλύτερων αεροπλάνων διανοίγοντας την προοπτική να επιλεγεί η Κάσος από τα τουριστικά γραφεία ως τουριστικός προορισμός εξυπηρετούμενος με πτήσεις Τσάρτερ.

Ο κ. Παρασκευάς έθεσε στον κ. Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Θεωρεί δίκαιο το αίτημα αλλαγής των ωρών αφιξο-αναχωρήσεων του πρωινού δρομολογίου Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία ναι ή όχι; Εάν ναι, τι προτίθεται να κάνει;

  2. Είναι στις προθέσεις του κ. Υπουργού να παρέμβει για την ικανοποίηση επεκτάσεως του αεροδρομίου;

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024