Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαLufthansa και Star Alliance αποκτούν νέο αεροσταθμό στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Lufthansa και Star Alliance αποκτούν νέο αεροσταθμό στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Από τις 29 Ιουνίου τα αεροσκάφη της Lufthansa και των εταιριών της συμμαχίας Star Alliance θα προσγειώνονται στον νέο αεροσταθμό Terminal 2 του αεροδρομίου του Μονάχου. Ο νέος αεροσταθμός (Terminal […]

Από τις 29 Ιουνίου τα αεροσκάφη της Lufthansa και των εταιριών της συμμαχίας Star Alliance θα προσγειώνονται στον νέο αεροσταθμό<...> Terminal 2 του αεροδρομίου του Μονάχου.

Ο νέος αεροσταθμός (Terminal 2) του Μονάχου που παραδίδεται σε λειτουργία στις 29 Ιουνίου με ικανότητα εξυπηρέτησης 25 εκατ. επιβατών ετησίως, αποτελεί κοινή ανάληψη έργου της Deutsche Lufthansa AG και του αεροδρομίου του Μονάχου.

Για πρώτη φορά δημιουργείται ένα τέτοια επιχειρηματικό σχήμα μεταξύ μιας αεροπορικής εταιρίας και ενός αεροδρομίου για την κατασκευή και εκμετάλλευση ενός αεροσταθμού. Οι δύο εταιρίες μοιράζονται την επιχειρηματική ευθύνη για την κατασκευή και λειτουργία του αεροσταθμού, που είναι σχεδιασμένος από τους αρχιτέκτονες Koch + Partner του Μονάχου. Ο νέος αεροσταθμός θα εξυπηρετεί αποκλειστικά την Lufthansa και τους συνεργάτες της στη συμμαχία Star Alliance.

Εντυπωσιακά είναι τα αριθμητικά μεγέθη των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την ολοκλήρωση του νέου αεροσταθμού. Περίπου 2000 εργάτες δούλευαν σε 24ωρη βάρδια για τη κατασκευή του αεροσταθμού, του οποίου τα πατώματα είναι από γυαλισμένο γρανίτη, και καλύπτουν μια επιφάνεια περίπου 100.000 τμ. Οι αγωγοί μεταφοράς καλωδίων είναι περίπου 90 χιλιόμετρα, ενώ 25 χιλιόμετρα είναι οι σωλήνες αποξήρανσης και 40 οι σωλήνες του πυροσβεστικού συστήματος. Οι αγωγοί αέρα για το σύστημα εξαερισμού φθάνουν τα 150 χιλιόμετρα.

Είκοσι έξι κυλιόμενοι διάδρομοι, 71 κυλιόμενες σκάλες και 61 ανελκυστήρες είναι στη θέση τους, πανέτοιμοι για λειτουργία. Το ίδιο ισχύει και για τον Skywalk ένα γυάλινο σωλήνα που ανεβαίνει διαγώνια μέσα από τον αεροσταθμό προς την ταράτσα και την ειδική πλατφόρμα επισκεπτών. Για την φωτιστική κάλυψη του σταθμού έχουν τοποθετηθεί 50.000 λαμπτήρες. Τέλος, 124 θέσεις check in είναι έτοιμες.

Οι ιμάντες μεταφοράς αποσκευών εκτείνονται σε μια περιοχή δύο επιπέδων και περίπου 50.000 τμ. Οι ιμάντες έχουν συνολικό μήκος 40 χιλ. και θα κινούνται από 19.000 ηλεκτρικούς κινητήρες. Επίσης, έχουν κατασκευασθεί 24 δίοδοι επιβατών που συνδέονται κατευθείαν στο κτίριο του αεροσταθμού. Η `αχιβάδα` του διαχωρισμού αποσκευών στο μελλοντικό ανατολικό μέρος του αεροδρομίου είναι υπό δοκιμαστική λειτουργία. Αυτή η λειτουργία σχεδιάζεται για μελλοντική επέκταση προς μια δορυφορική μονάδα, αν αυτό απαιτηθεί. Ο δεύτερος πύργος ύψους 46 μέτρων θα δώσει στους ελεγκτές κυκλοφορίας μια συνολική θέα της ανατολικής μεριάς για να παρακολουθείται και να ελέγχεται καλύτερα η κυκλοφορία των αεροσκαφών στο έδαφος.

Στο ανατολικό τμήμα, το λεγόμενο Ramp 2, 18 θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών είναι σε λειτουργία από το περασμένο Φθινόπωρο. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται κυρίως για τη στάθμευση αεροσκαφών εσωτερικών πτήσεων κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής κυκλοφορίας δρομολογίων.

Τα συνολικά κόστη του νέου αεροσταθμού μαζί με τα μέτρα υποδομής υπολογίζονται στα 1,3 δισ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Michael Suesser, γενικός διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας και Κύπρου, σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε στο αεροδρόμιο του Μονάχου, ο νέος αεροσταθμός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτρέπει ελάχιστο χρόνο ανταπόκρισης τα 30 λεπτά. Το parking του αεροδρομίου με 4.000 περίπου θέσεις είναι ακριβώς στην είσοδο του check-in, ενώ υπάρχει ξεχωριστή είσοδος για τους επιβάτες της πρώτης θέσης οι οποίοι μπορούν να κάνουν check-in με το αυτοκίνητό τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024