Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜηδενικές αυξήσεις και νέα αναπτυξιακά κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρίες για το 2005 από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Μηδενικές αυξήσεις και νέα αναπτυξιακά κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρίες για το 2005 από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις της Εταιρίας Αεροδρομίου με την Επιτροπή Χρεώσεων της ΙΑΤΑ (Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορέων) και την Ένωση Αεροπορικών Εταιριών Ελλάδος (BAR), σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική του […]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις της Εταιρίας Αεροδρομίου με την Επιτροπή Χρεώσεων της ΙΑΤΑ (Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορέων) και<...> την Ένωση Αεροπορικών Εταιριών Ελλάδος (BAR), σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για το 2005.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με τις αεροπορικές εταιρίες και στην προσπάθεια υποστήριξής τους ιδιαίτερα λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης, που επέφεραν οι συνεχείς ανατιμήσεις των καυσίμων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοίνωσε χτες ότι δεν θα προχωρήσει σε αυξήσεις των χρεώσεών του για το 2005.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης, υιοθετήθηκαν οι τιμολογιακές αναπροσαρμογές για το 2004, τις οποίες ο ΔΑΑ είχε αναβάλει για το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου και μάλιστα εφάρμοσε σταδιακά, με σκοπό τη συμβολή στην ανάκαμψη του αεροπορικού κλάδου μετά τη δύσκολη χρονιά του 2003. Επιπλέον, οριοθετήθηκε το πλαίσιο των παραμέτρων, που θα καθορίσουν τις τιμολογιακές αναπροσαρμογές για το 2006 και το 2007.

Τέλος, η Εταιρία Αεροδρομίου παρουσίασε το νέο πακέτο κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρίες με στόχο την ανάπτυξη νέων δρομολογίων από τις υπάρχουσες εταιρίες και την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για προώθηση του τουρισμού.

Ειδικότερα:

  • Τα κίνητρα για νέα δρομολόγια προσφέρουν εκπτώσεις μέχρι και 100% στις χρεώσεις προσγείωσης και στάθμευσης και θα ισχύουν για τρία αντί για δύο χρόνια,
  • Τα κίνητρα για επιπλέον συχνότητες σε υπάρχοντα δρομολόγια προσφέρουν εκπτώσεις μέχρι και 50% στις χρεώσεις προσγείωσης και στάθμευσης και θα ισχύουν για δύο αντί για ένα χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Επιτροπή Χρεώσεων της ΙΑΤΑ, όσο και η Ένωση Αεροπορικών Εταιριών Ελλάδος (BAR) αναγνώρισαν την προσπάθεια της Εταιρίας Αεροδρομίου για την υποστήριξη του κλάδου, ενώ ο Αναπληρωτής Διευθυντής Χρεώσεων Χρηστών της ΙΑΤΑ, κ. Laurence O`Toole, δήλωσε ότι “είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι το αεροδρόμιο της Αθήνας συμβάλλει με τη διατήρηση των τιμών στα επίπεδα του 2004 στην προσπάθεια των αεροπορικών εταιριών να περιορίσουν το λειτουργικό τους κόστος.

Τέλος, η Διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή έκβαση των συζητήσεων, τονίζοντας ότι “στο πλαίσιο της καλής και στενής συνεργασίας με τις αεροπορικές εταιρίες, ο ΔΑΑ προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξει τους εταίρους του στην κοινή μας πορεία στο χώρο των αερομεταφορών, κάτι που η Εταιρία Αεροδρομίου έχει αποδείξει έμπρακτα και στο παρελθόν”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024