Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο απέκτησε η Λήμνος

Νέο υπερσύγχρονο αεροδρόμιο απέκτησε η Λήμνος

Εγκαινιάστηκε εχθές το νέο αεροδρόμιο της Λήμνου από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Μεταφορών Χρίστο Βερελή, παρουσία του διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Αθανάσιου Τζογάνη, και τοπικών παραγόντων. Το κόστος […]

Εγκαινιάστηκε εχθές το νέο αεροδρόμιο της Λήμνο<.>υ από τον υπουργό<…> ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Μεταφορών Χρίστο Βερελή, παρουσία του διοικητή Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Αθανάσιου Τζογάνη, και τοπικών παραγόντων.

Το κόστος των νέων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, οι οποίες αποτελούνται από το κτίριο αεροσταθμού, τους υπόστεγους χώρους, τον πύργο ελέγχου, το δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών και το κτίριο κέντρου εκπομπής ανέρχεται σε 6,3 δισ. δρχ. Το αεροδρόμιο, που είναι δυναμικότητας δέκα κινήσεων αεροσκαφών ανά ώρα, μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τρία μεγάλα αεροσκάφη συνολικής χωρητικότητας 500 επιβατών. Διαθέτει θέσεις στάθμευσης για 8 μεγάλα ή 12 μεσαία αεροσκάφη καθώς και χώρους στάθμευσης για 350 αυτοκίνητα και 24 λεωφορεία.

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου, ο υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι πρόκειται για το “ωραιότερο αεροδρόμιο της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Λαλιώτης δήλωσε ότι πρόκειται για “ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο, ένα αεροδρόμιο-κόμβος που μπορεί και πρέπει να κατοχυρωθεί ως σημείο αναφοράς στις διεθνείς αερομεταφορές” και απευθυνόμενος στους κατοίκους της Λήμνου επισήμανε ότι είναι “ένα όνειρο δικό σας που γίνεται πραγματικότητα”. Τόνισε, δε, ότι αεροδρόμιο Λήμνου, όπως διαμορφώθηκε με τα νέα έργα, είναι στην πραγματικότητα ένα νέο αεροδρόμιο, σε άλλη θέση από το παλιό, με διατήρηση μόνο του διαδρόμου μήκους 3.000 μ. και πλάτους 45 μ.

Ο κ. Λαλιώτης, σημείωσε ότι από το 1994 μέχρι σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής, ή έχουν δημοπρατηθεί έργα και προγράμματα εξοπλισμού σε 30 αεροδρόμια της Ελλάδας (εκτός των Αεροδρομίων Αττικής, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου), ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 150 δισ. δρχ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024