Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι μεγάλοι νικητές των βραβείων ACI Europe Best Airport – Σημαντική διάκριση για τον ΔΑΑ
Αεροδρόμια

Οι μεγάλοι νικητές των βραβείων ACI Europe Best Airport – Σημαντική διάκριση για τον ΔΑΑ

Τα Βραβεία Καλύτερου Αεροδρομίου είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την αριστεία, τα κορυφαία επιτεύγματα και την ηγετική ικανότητα στα αεροδρόμια όλων των μεγεθών.

Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023 δόθηκαν τα ετήσια βραβεία ACI Europe Best Airport. Με οικοδεσπότη την ισπανική εταιρεία αεροδρομίου Aena, η τελετή πραγματοποιήθηκε στο MNAC – Εθνικό Μουσείο της Καταλονίας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

«Τα Βραβεία Καλύτερου Αεροδρομίου είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε την αριστεία, τα κορυφαία επιτεύγματα και την ηγετική ικανότητα στα αεροδρόμια όλων των μεγεθών. Καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να διαμορφώνει το μέλλον της, τα φετινά βραβεία έδωσαν έμφαση σε βασικά θέματα όπως η βιωσιμότητα, η καινοτομία, η λειτουργική αποτελεσματικότητα και η ανθεκτικότητα. Αυτά τα βραβεία χωρίζονται σε πέντε ομάδες με βάση την επιβατική κίνηση του 2019 (κάτω από 5 εκατομμύρια, 5-10 εκατομμύρια, 10-25 εκατομμύρια, 25-40 εκατομμύρια και πάνω από 40 εκατομμύρια)», αναφέρει η ανακοίνωση του ACI Europe.

Επιπλέον πέντε βραβεία ειδικής κατηγορίας απονέμονται επίσης για να τιμήσουν τις εξαιρετικές επιδόσεις στους τομείς της Προσβασιμότητας, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, της Οικολογικής Καινοτομίας, των Ανθρώπινων Πόρων και του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συνεργάτη.

Οι νικητές και τα αεροδρόμια που βραβεύτηκαν επιλέχθηκαν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων κριτών που αποτελείται από εκπροσώπους της Aviation Advocacy, ECAC, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Flight Global, της International Airport Review, του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών και της κοινής επιχείρησης SESAR 3.

Αρκετές υποβολές βραβείων αξιολογήθηκαν σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς, με το Accessible Airport Award να αξιολογείται σε συνεργασία με το European Disability Forum και το Eco-Innovation Award που αξιολογείται από το Airport Carbon Accreditation Advisory Board.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις

  • Accessible Airport Award: Alicante Airport
  • Digital Transformation Award: Prague Airport
  • Eco-Innovation Award: Gatwick Airport
  • Excellence in Human Resources Award: Bologna Airport
  • World Business Partner Award: Smiths Detection
  • Under 5 Million Passengers: Madeira Airport και Menorca Airport
  • 5-10 Million Passengers: Milano Linate Airport
  • 10-25 Million Passengers: Helsinki Airport
  • 25-40 Million Passengers: Athens International Airport
  • Over 40 Million Passengers: Rome Fiumicino Airport
TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024