Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνησυχία δηλώνουν οι συγγενείς των θυμάτων της Helios

Ανησυχία δηλώνουν οι συγγενείς των θυμάτων της Helios

Δύο χρόνια κλείνουν από την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό και το ποινικό σκέλος είναι ακόμα στη διαδικασία της διερεύνησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Συγγενών των θυμάτων Νικόλας Γιασουμής, […]

Δύο χρόνια κλείνουν από την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό και το ποινικό σκέλος είναι ακόμα στη διαδικασία της διερεύνησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Συγγενών των θυμάτων Νικόλας Γιασουμής, εκφράζοντας την<...> ανησυχία των συγγενών των θυμάτων.

Ο κ. Γιασουμής προσθέσε πως οι συγγενείς απαιτούν να τους δοθεί το πόρισμα της Επιτροπής Καλλή. Γι` αυτό το λόγο, συνέχισε, έγινε και η εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη πριν την εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο κ. Γιασουμής είπε ότι «πλησιάζουν δύο χρόνια από την ημέρα που 121 δικοί μας άνθρωποι δολοφονήθηκαν στον αέρα».

Είπε ότι στις 17 Μαΐου ομάδα δικηγόρων των συγγενών είχε στείλει στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή, με την οποία ζητούσε να της κοινοποιηθεί το πόρισμα της Διερευνητικής Επιτροπής υπό τον Παναγιώτη Καλλή, της οποίας η ακρόαση ήταν ανοικτή.

Ανέφερε, επίσης, ότι την Τρίτη το πρωί του τηλεφώνησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Χρύσης Παντελίδης, εκ μέρους του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Γιώργου Χατζηαναστασίου και του ανέφερε ότι δεν πήραν την επιστολή που απέστειλαν στις 17 Μαΐου με φαξ.

«Εχουμε το αποδεικτικό αποστολής ότι παρελήφθη από την προεδρία. Και λυπούμαι πάρα πολύ γι` αυτό το πράγμα. Εχει ξανασταλεί η επιστολή με φαξ σήμερα στον Πρόεδρο, έστω και στην υστάτη. Κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να δοθεί στους συγγενείς και στην Επιτροπή τους να αξιοποιηθεί ορθολογιστικά, όπως ορθολογιστικά θα αξιοποιηθεί από την Εισαγγελία ή όχι; Ας μας το πουν ξεκάθαρα και ας μην κρυβόμαστε σε κλειστά γραφεία», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιασουμής είπε πως οι συγγενείς ανησυχούν για το γεγονός ότι κλείνουν δύο χρόνια και το ποινικό σκέλος είναι ακόμα στη διαδικασία της διερεύνησης.

«Ελπίζουμε ότι ο χρόνος δεν είναι εκείνος ο οποίος θα αθωώσει τους ενόχους, αλλά τα δικαστήρια εάν είναι αθώοι για να αθωωθούν. Τα δικαστήρια είναι υπεύθυνα και να καταδικάσουν. Θέλουμε να δούμε τους δολοφόνους να τιμωρούνται και όχι να αθωώνονται μέσα από χρονοβόρες και άγονες διαδικασίες», σημείωσε.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, ο κ. Γιασουμής είπε ότι δεν θα αποδώσουν αυτοί ποινικές ευθύνες, δεν θα κάνουν λαϊκό δικαστήριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024