Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕντός του 2006 τα νέα βιομετρικά διαβατήρια

Εντός του 2006 τα νέα βιομετρικά διαβατήρια

Εντός του 2006 αναμένεται να κάνουν την πρώτη επίσημη εμφάνιση τους τα νέα βιομετρικά διαβατήρια, καθώς το μόνο που απομένει είναι οι κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, […]

Εντός του 2006 αναμένεται να κάνουν την πρώτη επίσημη εμφάνιση τους τα νέα βιομετρικά διαβατήρια, καθώς το μόνο που απομένει<…> είναι οι κοινές υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών, Εξωτερικών και Οικονομίας που θα καθορίσουν τα διαδικαστικά θέματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα `Απογευματινή`, εντός των επόμενων έξι μηνών 450 εκατ. Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και 10 εκατ. Έλληνες, θα περάσουν από ειδικά κέντρα καταγραφής και επεξεργασίας των βιομετρικών χαρακτηριστικών τους.

Όσον αφορά στη μορφή του νέου διαβατηρίου, αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι λευκό έντυπο, με κοινά ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και δύο βιομετρικά στοιχεία, ενώ θα εκδίδεται πιο γρήγορα από το παλιό. Ακόμα, τα βιομετρικά διαβατήρια θα διαθέτουν μικροτσίπ, που εκτός από την ψηφιακή εικόνα του κατόχου τους θα περιλαμβάνουν και ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα και καταγραφή του χρώματος της ίριδας των ματιών του.

Τέλος, το διαβατήριο ή το ταξιδιωτικό έγγραφο δεν επιτρέπεται να περιέχει καμιά πληροφόρηση υπό μορφή αναγνώσιμη από μηχάνημα, εκτός αν προβλέπεται από το σχετικό κανονισμό ή αναγράφεται στο έγγραφο, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία του κράτους – μέλους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024