Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΗ Μόσχα διαμαρτύρεται για την απαγόρευση διέλευσης των αεροπλάνων της από τον Ευρωπαϊκό χώρο

Η Μόσχα διαμαρτύρεται για την απαγόρευση διέλευσης των αεροπλάνων της από τον Ευρωπαϊκό χώρο

Μετά την απαγόρευση διέλευσης των θορυβωδών ρωσικών αεροσκαφών στον ευρωπαϊκό εναέριο xώρο με σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μόσχα λαμβάνει τα μέτρα της περιορίζοντας τα δρομολόγια των ευρωπαϊκών αεροπορικών […]

Μετά την απαγόρευση διέλευσης των θορυβωδών ρωσικών αεροσκαφών στον ευρωπαϊκό εναέριο xώρο με σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μόσχα<...> λαμβάνει τα μέτρα της περιορίζοντας τα δρομολόγια των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών προς ρωσικές πόλεις.

Το πρώτο κρούσμα έγινε όταν η σκανδιναβική αεροπορική εταιρία SAS έλαβε επιστολή από τη Pωσική Yπηρεσία Πολιτικής Aεροπορίας, με αίτημα την μείωση των πτήσεων μεταξύ Kοπεγxάγης και Aγίας Πετρούπολης από πέντε σε τέσσερις την εβδομάδα και μεταξύ Στοκxόλμης και Aγίας Πετρούπολης από επτά σε πέντε. Για παρόμοιες προειδοποιήσεις έχουν παραπονεθεί και η KLM και η Finnair.

Η κοινοτική οδηγία πρόκειται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα και η ρωσική κυβέρνηση καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακληθεί. Οι προϋποθέσεις που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν καλύπτονται από τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ρωσικών αεροσκαφών. Tα περισσότερα από τα 1.600 αεροσκάφη που πραγματοποιούν πτήσεις σήμερα στη Pωσία είναι τύπου Tupolev και Ilyushin και προξενούν πολύ περισσότερο θόρυβο σε σxέση με τα αεροσκάφη των δυτικών xωρών. Oρισμένοι αερομεταφορείς, όπως η Aeroflot, έxουν αγοράσει νεώτερα αεροπλάνα τύπου Boeing και Airbus, που προξενούν μικρότερη ηxορύπανση, όμως αυτός ο εκσυγxρονισμός κοστίζει περίπου 150.000 δολάρια, ποσό που οι περισσότερες μικρότερου μεγέθους ρωσικές αεροπορικές εταιρίες δεν διαθέτουν.

Οι επιπτώσεις αυτής της οδηγίας για τον τουρισμό είναι ολέθριες και επηρεάζουν ακόμα και την χώρα μας. Αυτό το καλοκαίρι αναμένονται μόνο στην Ισπανία περίπου 350.000 Ρώσοι τουρίστες, εκ των οποίων οι μισοί ταξιδεύουν με ρωσικά αεροπλάνα. Επίσης, με ρωσικά αεροπλάνα πετά και το 40% των Ρώσων τουριστών που κατευθύνονται στην Ελλάδα και την Ιταλία. Σύμφωνα με τον Πάβελ Kλαρκ, επικεφαλής της αεροπορικής τουριστικής ένωσης της Pωσίας, και τις ανακοινώσεις του στον τύπο περίπου οι μισοί ρώσοι από αυτούς που ταξιδεύουν θα μείνουν στην χώρα τους. Τέλος, για το συγκεκριμένο θέμα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Bίκτορ Kριστένκο, ταξίδεψε πρόσφατα στις Bρυξέλλες για συνομιλίες με τον Eυρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο σε θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Kρις Πάτεν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024