Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜειώνονται οι καθυστερήσεις στις πτήσεις charter

Μειώνονται οι καθυστερήσεις στις πτήσεις charter

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Air Transport Users’ Council, η ακρίβεια στις αναχωρήσεις των ναυλωμένων πτήσεων δείχνει να καλυτερεύσει και μάλιστα έφθασε στα επίπεδα του 1996, παρουσιάζοντας τις […]

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Air Transport Users' Council, η ακρίβεια στις αναχωρήσεις των ναυλωμένων πτήσεων δείχνει να<...> καλυτερεύσει και μάλιστα έφθασε στα επίπεδα του 1996, παρουσιάζοντας τις καλύτερες τιμές της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα αποτελέσματα που έδωσε το Air Transport Users' Council, δείχνουν ότι αυτό το καλοκαίρι η μέση καθυστέρηση, ανάμεσα σε 25 αερομεταφορείς, έχει μειωθεί λιγότερο από 5 λεπτά, συγκρινόμενη με αυτή του προηγούμενου καλοκαιριού που ήταν σχεδόν 36 λεπτά.

Οι πτήσεις που είχαν καθυστέρηση άνω της 1 ώρας, έχουν μειωθεί στο 15,6%, έναντι του 18% που είχαν το καλοκαίρι του 2000.

Η Helios Airways, με έδρα την Κύπρο, είχε το ρεκόρ της πιο ακριβούς σε αναχωρήσεις εταιρίας με μέση καθυστέρηση 13,6 λεπτά.

Τα αποτελέσματα αυτά βασίστηκαν μόνο σε 607 πτήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έναντι των σχεδόν 19.000 πτήσεων της Britannia Airways.

Η Excel Airways ήταν η δεύτερη πιο ακριβής εταιρία, μειώνοντας τη μέση καθυστέρηση από 1 ώρα σε 20 λεπτά, κάνοντας τον αερομεταφορέα που ανήκει στη Libra, να παρουσιάζεται σαν τον καλύτερο ανάμεσα σε αυτούς που ανήκουν σε πράκτορες.

Η JMC Airlines βελτίωσε την εικόνα της μειώνοντας τις καθυστερήσεις από 46 σε 33 λεπτά, όπως και οι αεροπορικές εταιρίες Britannia και Monarch.

Αντίθετα, η Airtours International απέτυχε σε αυτήν την προσπάθεια. Το 23% των πτήσεων της είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη της 1 ώρας κι έτσι τοποθετήθηκε 17η ανάμεσα σε 25 εταιρίες.

Ο διευθυντής της JMC Airlines, κ. Mohamed El-Borai, δήλωσε ότι η μείωση της μέσης καθυστέρησης του αερομεταφορέα κατά 27% το προηγούμενο καλοκαίρι, υπήρξε μια μεγάλη βελτίωση.

Ο κ. Simon Evans, διευθυντής του AUC<.>, δήλωσε ότι "τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου διαστρέβλωσαν τα αποτελέσματα, αλλά έδωσε την ευκαιρία στους αερομεταφορείς να βελτιώσουν τους χρόνους αναχωρήσεων τους. Γενικότερα, η συνεχής αύξηση των πτήσεων καθώς και τα προβλήματα διαθεσιμότητας στα βρετανικά αεροδρόμια και ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη, θα δυσκολέψουν αυτήν την προσπάθεια των εταιριών."

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024