Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΝέος Γενικός Διευθυντής για την Delta Air Lines

Νέος Γενικός Διευθυντής για την Delta Air Lines

Την εκλογή του κυρίου Richard H. Anderson ως Γενικού Επιχειρησιακού Διευθυντή (CEO) ανακοίνωσε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της Delta Air Lines, στη θέση του συνταξιοδοτηθέντα Γενικού Διευθυντή, κυρίουGerald Grinstein. Έχοντας […]

Την εκλογή του κυρίου Richard H. Anderson ως Γενικού Επιχειρησιακού Διευθυντή (CEO) ανακοίνωσε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της Delta Air Lines, στη θέση του συνταξιοδοτηθέντα Γενικού Διευθυντή, κυρίου<...>Gerald Grinstein. Έχοντας υπηρετήσει σε σημαντικότατες θέσεις σε αρκετές μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες – υπήρξε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου UnitedHealth, Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της Northwest Airlines, Αντιπρόεδρος Προσωπικού και Αναπληρωτής/Βοηθός Γενικός Νομικός Σύμβουλος της Continental Airlines και προσφάτως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Delta- ο κύριος Anderson διαθέτει μεγάλη εμπειρία για τη συγκεκριμένη θέση. O Anderson θα αναλάβει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή από την 1η Σεπτεμβρίου 2007.

«Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, το Διοικητικό Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Richard Anderson διαθέτει τον κατάλληλο συνδυασμό ηγετικών ικανοτήτων, στρατηγικών δεξιοτήτων, διεθνούς εμπειρίας και γνώσης του τομέα της αεροπορικής βιομηχανίας που χρειάζεται η εταιρία προκειμένου να χαράξει την νέα πορεία της, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του χώρου και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του μέλλοντος», δήλωσε ο κ. Daniel A. Carp, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Delta. «Όντας άρτια καταρτισμένος και έχοντας διαγράψει μια αποδεδειγμένα επιτυχημένη πορεία σε αυτό τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα, ο Richard διαθέτει μια έκδηλη ικανότητα να αντιμετωπίζει τις ανταγωνιστικές πιέσεις της σημερινής αγοράς με καινοτόμες ιδέες και όντας πάντα επικεντρωμένος απόλυτα στον πελάτη. Ενδυναμώνει την πολύ ταλαντούχα ηγετική ομάδα της Delta και διαθέτει μεγάλο θαυμασμό προς τους ανθρώπους της και την πρόσφατη επιτυχία τους στην αναδιοργάνωσή της εταιρίας και την μεταμόρφωσή της σε μια έντονα ανταγωνιστική αεροπορική εταιρία» πρόσθεσε.

Ο Anderson, ηλικίας 52 ετών, διαθέτει σχεδόν 20αετή εμπειρία στον αεροπορικό κλάδο και θα είναι ο 8ος Γενικός Διευθυντής στην 78άχρονη ιστορία της Delta.

«Οι άνθρωποι της Delta έχουν καταφέρει απίστευτα επιτεύγματα και διαθέτουν πάθος για την εξυπηρέτηση του πελάτη, στοιχεία που είναι ευρέως γνωστά στην αγορά της αεροπορικής βιομηχανίας. Με ιδιαίτερη τιμή αποδέχομαι την πρόκληση να οδηγήσω τη θρυλική αυτή εταιρία σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον», δήλωσε ο κ. Anderson. «Με αξιόπιστη στρατηγική, που θα αποτελέσει τη δυναμική πλατφόρμα για περαιτέρω ανάπτυξη και μελλοντική επιτυχία, ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τους επαγγελματίες της Delta, έτσι ώστε η εταιρία να γίνει αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος στους τομείς εξυπηρέτησης πελατών, λειτουργικών επιδόσεων και οικονομικής ισχύος και σταθερότητας».

«Τις επόμενες εβδομάδες, θα αφιερώσω τον περισσότερο χρόνο μου ακούγοντας προσεκτικά τις απόψεις των ανθρώπων της Delta ως προς το πώς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την εξυπηρέτηση των πελατών και να καταστήσουμε την εταιρία έναν ακόμα καλύτερο εργασιακό χώρο. Υποστηριζόμενη από βραβευμένα προϊόντα και υπηρεσίες, η Delta έχει πολλά να προσφέρει στους πελάτες της και είμαι πρόθυμος να στηρίξω τη δέσμευση των 48.000 υπαλλήλων μας ανά τον κόσμο, ώστε να παραμείνουμε η εταιρία πρώτης επιλογής των πελατών μας», πρόσθεσε ο κ. Anderson.

Με την ανάληψη της θέσης από τον Anderson την 1η Σεπτεμβρίου, o κύριος Gerald Grinstein, σε ηλικία 75 ετών, θα αποχωρήσει από την ενεργό δραστηριότητα ως Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ολοκληρώνοντας την διαπρεπή 20αετή καριέρα του ως Διευθυντής της Delta.

«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω αυτήν την εταιρία και τους σημαντικότερους ανθρώπους στην αγορά αυτή», είπε ο κ. Grinstein. «Γνωρίζω τον Richard πολλά χρόνια. Είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής, με βαθιά επίγνωση του αντικειμένου και της λειτουργίας των αεροπορικών εταιριών και κατανοεί τη σχέση μεταξύ της ικανοποίησης του πελάτη και της τήρησης των δεσμεύσεών μας απέναντί τους. Διαθέτει μεγάλη κατάρτιση σχετικά με τις αγορές της `Απω Ανατολής και της Ασίας, περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στα μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια της Delta. H ορθή κρίση και ο επαγγελματισμός του Richard τον χρήζουν ιδανικό νέο μέλος της ηγετικής και δοκιμασμένης σε «μάχες» ομάδας της Delta».

Πέρα από την ανάθεση καθηκόντων στον κύριο Anderson, το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι ο νυν Οικονομικός Διευθυντής κ. Edward H. Bastian προάγεται σε Πρόεδρο και Οικονομικό Διευθυντή, που θα αναφέρεται στον κ. Anderson.

«Ο Richard Anderson είναι ένας αληθινός επαγγελματίας με αποδεδειγμένες επιδόσεις στο παρελθόν», δήλωσε ο κ. Bastian. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του για τη ενίσχυση της θέσης της εταιρίας στο εγγύς μέλλον».

Ο Αnderson κατέχει Bachelor από το πανεπιστήμιο του Houston και Διδακτορικό στα Νομικά (Juris Doctor degree) από το South Texas College of Law. Τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του Susan, ανυπομονούν να μετακομίσουν στην Ατλάντα, φέτος το φθινόπωρο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024