Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒερελής: Πρόγραμμα για την αεροπορική σύνδεση των νησιών του Ιονίου

Βερελής: Πρόγραμμα για την αεροπορική σύνδεση των νησιών του Ιονίου

Με επιστολή του ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής προς την γενική γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κα. Κανελοπούλου ανακοινώνει ότι στο δεύτερο στάδιο του προγράμματος Επιβολής Υποχρεώσεων Παροχής Δημόσιας Υπηρεσίας […]

Με επιστολή του ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής προς την γενική γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κα. Κανελοπούλου ανακοινώνει<...> ότι στο δεύτερο στάδιο του προγράμματος Επιβολής Υποχρεώσεων Παροχής Δημόσιας Υπηρεσίας (άγονων γραμμών), που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το καλοκαίρι του 2002, θα περιλαμβάνεται πλέον και η αεροπορική σύνδεση των Ιονίων Νησιών, με το δρομολόγιο Κεφαλονιά – Ζάκυνθος – Άκτιο – Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην επιστολή ότι το υπουργείο έχει ως κύριους στόχους, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό υποδομών αερολιμένων και εναέριας κυκλοφορίας και τη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης της ζήτησης καθώς και μείωσης του κόστους της αεροπορικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Βερελή, το πρώτο στάδιο του προγράμματος ξεκίνησε το Δεκέμβρη του 2001 και περιλαμβάνει δέκα εσωτερικές αεροπορικές γραμμές. Όσο για την υλοποίηση και του δευτέρου προγράμματος θα προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός.

“Μεταξύ των δώδεκα αεροπορικών συνδέσεων εσωτερικού, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο δεύτερο στάδιο έχει ενταχθεί και η αεροπορική σύνδεση των Ιονίων Νήσων, και συγκεκριμένα το δρομολόγιο Κεφαλονιά – Ζάκυνθος – Άκτιο – Κέρκυρα, καθώς και η σύνδεση του Ακτίου με τη νήσο Κρήτη (Σητεία). Εκτιμάται ότι οι συνδέσεις αυτές θα συμβάλλουν στην αύξηση της αεροπορικής κίνησης, στη μείωση του κόστους της μεταφοράς, καθώς και στη δημιουργία συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιφέρειας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024