Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςeasyJet: Ξεκίνησε το νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ντόρτμουντ

easyJet: Ξεκίνησε το νέο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ντόρτμουντ

Έναν ακόμη νέο προορισμό πρόσθεσε χτες στο δίκτυο της η εταιρία χαμηλού κόστους easyJet, εγκαινιάζοντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ντόρτμουντ. Είναι η πρώτη φορά που η easyJet επεκτείνεται στην Ελλάδα […]

Έναν ακόμη νέο προορισμό πρόσθεσε χτες στο δίκτυο της η εταιρία χαμηλού κόστους easyJet, εγκαινιάζοντας το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ντόρτμουντ. Είναι η πρώτη φορά που η easyJet επεκτείνεται στην Ελλάδα πέρα<...>από την Αθήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η καινούργια πτήση θα εκτελείται από το κεντρικό αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» το οποίο προστίθεται στο τεράστιο δίκτυο της easyJet, το οποίο διαθέτει 289 προορισμούς. Η easyJet συνεχίζει την ανάπτυξη της στην Ελλάδα, καθώς μόλις τον περασμένο μήνα άρχισε το δρομολόγιο Αθήνα – Παρίσι.

Μέχρι τώρα η easyJet έχει μεταφέρει πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες από και προς την Αθήνα, 450.000 από τους οποίους ταξίδεψαν τους τελευταίους 12 μήνες. Με την προσθήκη της Θεσσαλονίκης, υπολογίζεται ότι τους επόμενους 12 μήνες, φτάνοντας τις 44 εβδομαδιαίες πτήσεις (1 καθημερινό δρομολόγιο προς Βερολίνο, Μιλάνο, Παρίσι και Λονδίνο Luton, και αύξηση από 1 σε 2 καθημερινά δρομολόγια για Λονδίνο Gatwick και τρία δρομολόγια προς Ντόρτμουντ), η επιβατική κίνηση της easyJet θα φτάσει συνολικά τους 600.000 επιβάτες στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι οι 40.000 από αυτούς θα πετάξουν από Θεσσαλονίκη για Ντόρτμουντ.

Οι λόγοι για την εντυπωσιακή αυτή αύξηση είναι:

  • η προσθήκη του νέου αεροδρομίου «Μακεδονία»,
  • η αύξηση δρομολογίων προς το αεροδρόμιο του Gatwick,
  • οι δύο νέες πτήσεις, Αθήνα-Παρίσι Orly και Θεσσαλονίκη –Ντόρτμουντ.

Η easyJet, σε συνεργασία με το αεροδρόμιο «Μακεδονία», πρόσφερε μοναδικά αναμνηστικά δώρα στους καλεσμένους και στους επιβάτες της 1ης πτήσης, που πραγματοποιήθηκε χτες από Θεσσαλονίκη προς Ντόρτμουντ. Η έξοδος δε από την οποία έγινε η επιβίβαση, είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Στα πλαίσια των εορτασμών της έναρξης του νέου προορισμού, η easyJet είχε καλέσει σαν special προσκεκλημένο τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη για να εγκαινιάσει την καινούργια πτήση και να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων. Οι επιβάτες της πτήσης ΕΖΥ4982, είχαν ακόμα την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχα ποτά και εδέσματα, προσφορά του αεροδρομίου «Μακεδονία» αλλά και να φωτογραφηθούν με τους εκπρόσωπους της εταιρίας, λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο.

Ο Γενικός Διευθυντής της Νότιας Ευρώπης, κ. Arnaldo Munoz, δήλωσε τα εξής για το νέο προορισμό μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ντόρτμουντ. «Η είδηση αυτή αποτελεί φανταστικά νέα για όλους τους Έλληνες επιβάτες της βόρειας Ελλάδος. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που προσθέσαμε στο δίκτυο μας την πανέμορφη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Είμαστε η μόνη αεροπορική εταιρία που πετάει μεταξύ της Θεσσαλονίκης και του Ντόρτμουντ. Έτσι προσφέρουμε νέες δυνατότητες διακοπών στην Ελληνική αγορά, την ευκαιρία να επισκεφτούν συγγενικά πρόσωπα και φίλους καθώς επίσης και νέες επιχειρησιακές ευκαιρίες για τους Έλληνες επιχειρηματίες».

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ντόρτμουντ θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024