Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΙδρύεται νέα αεροπορική εταιρία

Ιδρύεται νέα αεροπορική εταιρία

Νέα αεροπορική εταιρία θα ιδρυθεί από την αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas σε συνεργασία με Ασιάτες επενδυτές με έδρα τη Σιγκαπούρη, όπως ανακοινώθηκε από την Qantas. Η Jetstar Asia, όπως θα […]

Νέα αεροπορική εταιρία θα ιδρυθεί από την αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas σε συνεργασία<...> με Ασιάτες επενδυτές με έδρα τη Σιγκαπούρη, όπως ανακοινώθηκε από την Qantas. Η Jetstar Asia, όπως θα ονομάζεται, πρόκειται να ξεκινήσει πτήσεις στο τέλος του 2004 σε διάφορα δρομολόγια μέσα στην περιοχή της Ασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Qantas θα επενδύσει 39 εκατ. δολάρια, τα οποία θα της εξασφαλίσουν το 49,9% των μετοχών της εταιρίας. Τις υπόλοιπες μετοχές θα ελέγχουν η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης και Ασιάτες επενδυτές.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η διοίκηση της Qantas ανακοίνωσε ότι το 98% των κρατήσεων γίνονται μέσω του Internet με αποτέλεσμα η εταιρία να έχει στραφεί προς ένα πρωτοποριακό μέσο. Θα χρεώνει τους πελάτες της, από την 1η Ιουλίου 2004, που θα ζητούν το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήριο 55 δολ. ώστε να στρέφονται όλο και περισσότερο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ο διευθυντής της Qantas πρόσθεσε σε δηλώσεις του, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιδιωτικών πρακτόρων γνωρίζουν το σύστημα της εταιρίας και πειθαρχούν. Υπάρχει, όμως, ένα μικρό ποσοστό πρακτόρων που αγνοεί το σύστημα αυτό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πολλοί οργανισμοί Προστασίας Καταναλωτών και Ηλικιωμένων θεωρούν, ότι το μέτρο αυτό θα ζημιώσει οικονομικά τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία και δεν χρησιμοποιούν το Internet για της συναλλαγές τους. Επίσης, το μέτρο αναμένεται να ζημιώσει οικονομικά και τους μη αγγλόφωνους πολίτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024