Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςJet2: Aκύρωση πτήσεων για Σκιάθο λόγω της κακοκαιρίας ‘Daniel’
Αεροπορικές Εταιρείες

Jet2: Aκύρωση πτήσεων για Σκιάθο λόγω της κακοκαιρίας ‘Daniel’

Jet2 Plane in Skiathos
Photo credit: Βίκυ Καραντζαβέλου

Η Jet2 ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των επόμενων πτήσεων για το Σκιάθο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, λόγω σοβαρών καιρικών συνθηκών που έχουν προκαλέσει έντονες πλημμύρες στο νησί.

Η Jet2 έχει ακυρώσει όλες τις επόμενες πτήσεις και διακοπές για το Σκιάθο μέχρι και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

Το νησί έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από έντονες πλημμύρες που έχουν αφήσει εκατοντάδες τουρίστες αποκλεισμένους. Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν μετατρέψει δρόμους σε ποτάμια, αποκόπτοντας ορισμένες περιοχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανανέωσε τη ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, εισάγοντας μια προειδοποίηση για ακραίες καιρικές συνθήκες.

Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της καταιγίδας και οι τουρίστες έχουν εκκενωθεί.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις καιρικές συνθήκες,” δήλωσε η Jet2. “Πιστεύουμε ότι η ακύρωση είναι το σωστό να γίνει, ώστε το νησί και ο πληθυσμός του να επιστρέψουν γρήγορα στην κανονικότητα. Θα επικοινωνήσουμε με τους επηρεασμένους πελάτες σχετικά με τις επιλογές τους για επιστροφή χρημάτων και επανακράτηση.”

Η Jet2 δήλωσε ότι θα πετάξει άδεια προς το Σκιάθο για να φέρει πίσω τους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Θα αξιολογήσουμε αυτό στενά και μπορεί να προσθέσουμε επιπλέον αεροσκάφη για τη μεταφορά των πελατών πίσω στο σπίτι τους, εάν απαιτείται. Η απόλυτη επικέντρωσή μας είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φροντίσουμε όλους.”

Ορισμένοι διακοπέζοι αναφέρθηκε ότι παραμένουν παγιδευμένοι στους ανώτερους ορόφους των ξενοδοχείων χωρίς ρεύμα και τρεχούμενο νερό.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι οι βροχές από τη κακοκαιρία ‘Daniel‘ ήταν οι πιο έντονες από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε την κλιματική αλλαγή ως παράγοντα για τις πλημμύρες καθώς και για τις πρόσφατες πυρκαγιές και εξέφρασε μια σκληρή προειδοποίηση, “Φοβάμαι ότι τα ανέμελα καλοκαίρια, όπως τα γνωρίζαμε… θα σταματήσουν να υπάρχουν.

Σε ορισμένα μέρη της Ελλάδας, ένα ολόκληρο έτος βροχής έπεσε σε μια μόνο ημέρα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024