Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέες συγχωνεύσεις σε αεροπορικές εταιρίες

Νέες συγχωνεύσεις σε αεροπορικές εταιρίες

Σύντομα πρόκειται να εξετασθεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της των αεροπορικών εταιριών Virgin Express και Delta Air Transport (DAT). Η DAT είναι η αεροπορική εταιρία που πρόκειται να αναλάβει […]

Σύντομα πρόκειται να εξετασθεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δραστηριοτήτων της των αεροπορικών εταιριών Virgin<.> Express και<...> Delta Air Transport (DAT). Η DAT είναι η αεροπορική εταιρία που πρόκειται να αναλάβει στη θέση της χρεοκοπημένης Sabena του Βελγίου.

Εάν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, τότε η Virgin Express -μέλος του ομίλου Virgin του Pίτσαρντ Mπράνσον- θα αποκτήσει μερίδιο στο νέο αερομεταφορέα του Βελγίου. Το "πράσινο φως" δόθηκε -σύμφωνα με έγκυρες πηγές- στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από ομάδα Βέλγων επενδυτών, οι οποίοι την Παρασκευή απέκτησαν τον έλεγχο της DAT από τους πιστωτές της Sabena, έναντι της συμβολικής τιμής του ενός ευρώ. Η εταιρία χαμηλού κόστους -που έχει τη βάση της στις Βρυξέλλες- αποτελούσε έναν από τους κυριότερους ανταγωνιστές της Sabena στις πτήσεις κοντινών αποστάσεων.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της KLM Royal Dutch Airlines επισημαίνει ότι είναι πιθανό οι αεροπορικές εταιρίες να αναζητήσουν τρόπους συνένωσης των δραστηριοτήτων τους στο κοντινό μέλλον, όμως δεν θα προχωρήσουν σε πλήρη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, έτσι ώστε να διατηρήσουν τα εθνικά δικαιώματα προσγείωσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της KLM, Λέο Bαν Γουίκ, αναμένει στο κοντινό μέλλον έντονη συνεργασία ανάμεσα στους αερομεταφορείς της Ευρώπης, "είναι όμως δύσκολο να προβλέψει κανείς μέχρι ποιο βαθμό θα φθάσει το επίπεδο συνεργασίας", κατέληξε ο κ. Bαν Γουίκ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η United Airlines εξετάζει όλες τις πιθανές εναλλακτικές λύσεις για επιστροφή της σε οικονομική σταθερότητα, όμως έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, μετά τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου, Tζορτζ Mπους, για την αποφυγή απεργιακών κινητοποιήσεων των 15.000 μηχανικών του αερομεταφορέα μέχρι την επόμενη χρονιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024