Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠοιο το όνομα του πρώτου A321neo της SKY express – τι σημαίνει για τον τουρισμό
Αεροπορικές εταιρείες

Ποιο το όνομα του πρώτου A321neo της SKY express – τι σημαίνει για τον τουρισμό

  • Sky Express

Παρουσία του Κύπριου Προέδρου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, έγινε η ονοματοδοσία του πρώτου A321neo της SKY express.

Με το συμβολικό όνομα “Κύπρος” βαπτίστηκε το πρώτο αεροσκάφος Airbus A321neo της αεροπορικής εταιρείας SKY express, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας και σηματοδοτεί τα τρία χρόνια παρουσίας της στην κυπριακή αγορά.

sky express

Ο προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του, χαρακτήρισε “πολύ επιτυχημένη” την παρουσία της SKY express στην Κύπρο και αναφέρθηκε σε αυτή ως “πολύτιμο συνεργάτη“. “Είμαστε περήφανοι και είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Κύπρο αυτό το τελευταίας γενιάς αεροσκάφος να διασχίζει τους διεθνείς αιθέρες με το όνομα της πατρίδας μας. Είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο μέσα στο σημερινό περιβάλλον του διεθνούς ανταγωνισμού να βλέπουμε δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις όπως τη Sky express, να επενδύουν, να μεγαλώνουν και να στηρίζουν έμπρακτα την οικονομία και το επιβατικό κοινό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Eurocontrol, η SKY express αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο  πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019 “και για αυτό σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια”, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.

“Η εταιρεία συμπληρώνει τρία επιτυχημένα χρόνια παρουσία στην πατρίδα μας, ξεκίνησε τις πτήσεις από την Αθήνα το 2021, ακολούθησε η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Λάρνακα και διαθέτοντας την ίδια  στιγμή δημοφιλείς συνδέσεις  με ευρωπαϊκούς προορισμούς, στηρίζοντας την ανάπτυξη του εθνικού τουριστικού μας προϊόντος”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Στηρίζουμε ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών, που για εμάς, μια νησιωτική χώρα είναι απαραίτητος  και χρήσιμος για την οικονομία και την κοινωνία. Η διασφάλιση καλής αεροπορικής σύνδεσης για τη χώρα μας αποτελεί εξάλλου προτεραιότητα. Φέτος, εξυπηρετούνται 157 δρομολόγια απο 56 αεροπορικές εταιρείες, συνδέοντας τη χώρα μας με 39 άλλες, ενώ στόχος για το επόμενο έτος είναι να ενσιχυθεί ακόμη περισσότερο της αεροπορικής σύνδεσης”.

Sky Express

Ο κ. Γιάννης Γρύλος,  ιδιοκτήτης της SKY express

Ο νέος CEO της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Hλιάκης για τη συμπλήρωση τριών χρόνων πτήσεων μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας: “Έχουμε μεταφέρει πάνω από 650.000 επιβάτες αυτό το διάστημα στην Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα σχέδιά μας συνεχίζονται και ο στόχος μας από την αρχή ήταν να δώσουμε στο επιβατικό κοινό την επιλογή ενός υγιούς ανταγωνισμού. Το πιο βασικό όμως, είναι να επεκτείνουμε τις σχέσεις με την Κύπρο και αυτό το καταφέρνουμε καθημερινά”.

Χαρακτηριστικά του Airbus 321 neo

  • Πρόκειται για τελευταίας γενιάς αεροσκάφος
  • Tα αεροσκάφη αυτού του τύπου συμβάλλουν στη μείωση κατά 23% των εκπομπών CO2 ανά χιλιομετρική θέση
  • Επίσης, περιορίζουν και το αποτύπωμα θορύβου κατά 75% ανά επιβάτη, καθιστώντας τα σήμερα ως ένα από τα πλέον περιβαλλοντικά – φιλικά και αποδοτικά αεροσκάφη.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024