Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣτα μέσα Οκτωβρίου τελική απόφαση για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Στα μέσα Οκτωβρίου τελική απόφαση για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αφού μέχρι αυτή την ημερομηνία θα έχει αποφασιστεί αν θα υπογραφεί προσύμφωνο με την […]

Μέχρι τις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από το μέλλον της Ολυμπιακή<.>ς Αεροπορίας<...>, αφού μέχρι αυτή την ημερομηνία θα έχει αποφασιστεί αν θα υπογραφεί προσύμφωνο με την AXON Airlines του ομίλου Λιακουνάκου.

Στην αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο ενδιαφερόμενο, που είναι πλέον το αυστραλιανό σχήμα IAS, μετά την αποχώρηση των Κυπριακών Αερογραμμών, την οποία παραδέχτηκε, για πρώτη φορά προχτές, ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Βερελής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Bερελής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες με τον προτιμητέο αγοραστή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τον δεύτερο ενδιαφερόμενο, δηλαδή την αυστραλιανή κοινοπραξία.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Δ. Kαλόφωνος, μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Μηχανικών Αεροσκαφών, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, επισήμανε ότι η επιβατική κίνηση της εταιρίας παρουσιάζει μείωση 10%-15% από τις 11 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία του τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο κόστος των ασφαλίσεων της εταιρίας, τόνισε ότι έχει φτάσει στα 6 δισ. δρχ. ενώ μέχρι πριν από ένα μήνα ήταν μόλις 700 εκατ. δρχ. Αντίθετα, σημαντική μείωση έχει γίνει από τις ασφαλιστικές εταιρίες στο ποσό για την κάλυψη ζημιών προς τρίτους, το οποίο από 600 δισ. δρχ. ετησίως μειώθηκε σε 20 δισ. δρχ. Ήδη εξετάζεται το ενδεχόμενο η διαφορά αυτή να καλύπτεται από το κράτος.

Όσον αφορά τις μειώσεις δρομολογίων, στρατηγική που έχουν επιλέξει πολλές αεροπορικές εταιρίες μετά τα γεγονότα της 11ης Νοεμβρίου, η Ολυμπιακή Αεροπορία δεν έχει προβεί σε καμιά παρόμοια δήλωση διατηρώντας όλα τα δρομολόγια της. Παρόλα αυτά τουριστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ποια θα είναι η μελλοντική στρατηγική της εταιρίας στο παραπάνω θέμα και αν θα προβεί σε μειώσεις δρομολογίων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024