Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣτη δημοσιότητα τα ονόματα των τρομοκρατών

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των τρομοκρατών

«Αφάνταστες ανθρώπινες απώλειες» θα είχε το τρομοκρατικό σχέδιο που εξαρθρώθηκε και είχε στόχο την κατάρριψη αεροσκαφών, με υγρά εκρηκτικά…

«Αφάνταστες ανθρώπινες απώλειες» θα είχε το τρομοκρατικό σχέδιο που εξαρθρώθηκε και είχε στόχο την κατάρριψη αεροσκαφών, με υγρά εκρηκτικά, που θα είχαν μεταφερθεί στα αεροπλάνα με χειραποσκευές, όπως ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών κ. John Reid.

Τα αεροπλάνα θα κατευθύνονταν από αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας προς ΗΠΑ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα αεροπλάνα τα οποία και θα καταρρίπτονταν από τους τρομοκράτες θα ήταν των αεροπορικών εταιρειών United, American και Continental.

Το επίπεδο συναγερμού στα βρετανικά αεροδρόμια παραμένει στην υψηλότερη βαθμίδα, στο «κρίσιμο», στις ΗΠΑ έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, ενώ ύψιστα μέτρα ασφαλείας λήφθηκαν επίσης σε όλα τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η British Airways ακύρωσε χθες για ώρες όλες τις πτήσεις μεταξύ Heathrow και προορισμών σε Βρετανία, Ευρώπη και Λιβύη. Όσες πτήσεις είχαν προορισμό τις ΗΠΑ εκτελούνταν αλλά με μεγάλες καθυστερήσεις και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η αποκάλυψη του σχεδίου υπενθυμίζει ότι «είμαστε σε πόλεμο με φασίστες ισλαμιστές». Στο ίδιο μήκος κύματος ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης, Franco Fratini, δήλωσε ότι «για ακόμα μία φορά τα σημερινά γεγονότα έδειξαν ότι η τρομοκρατία είναι διηνεκής απειλή, παγκόσμια απειλή, στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, που απαιτεί συνεχή συντονισμένη απάντηση από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, τους θεσμούς τους και τους λαούς τους».

Στην Ελλάδα, προκλήθηκε αναστάτωση στις πτήσεις που κατευθύνονταν σε βρετανικά αεροδρόμια. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ανέβαλαν τις προγραμματισμένες πτήσεις προς τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Μάντσεστερ, μέχρι τις 18:00 οπότε και άρχισε να αποκαθίσταται το πρόβλημα. Η British Airways δεν πραγματοποίησε καμία πτήση μεταξύ Χίθροου και προορισμών σε Βρετανία, Ευρώπη και Λιβύη. Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ και του Μάντσεστερ εκτελούνταν με καθυστέρηση μίας ώρας τουλάχιστον.

Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων

Τα ονόματα των 19 από τους συνολικά 24 συλληφθέντες ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας καθώς προχώρησε στο «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων. Φέρεται όμως να διαφεύγουν της σύλληψης πέντε άτομα που συμμετείχαν στη συνωμοσία και οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από την Scotland Yard.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ακόμη ότι δύο από τους συλληφθέντες είχαν ετοιμάσει κασέτες στις οποίες εκθείαζαν τις επιθέσεις τις οποίες υπολόγιζαν ότι θα πραγματοποιούσαν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024