Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑτύχημα με αεροσκάφος της Southwest Airlines στο La Guardia της Νέας Υόρκης
Αεροπορικές εταιρείες

Ατύχημα με αεροσκάφος της Southwest Airlines στο La Guardia της Νέας Υόρκης

Κατέρρευσε το μπροστινό τμήμα αεροσκάφους Boeing 737-700 της εταιρείας Southwest Airlines στο αεροδρόμιο La Guardia των ΗΠΑ.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο La Guardia της Νέας Υόρκης, όταν το ρύγχος ενός αεροσκάφους Boeing 737-700 της εταιρείας Southwest Airlines, που μετέφερε 150 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, κατέρρευσε στο διάδρομο προσγείωσης. Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Νάσβιλ, προσγειώθηκε στο διάδρομο 4 και αφού έφτασε σε ασφαλή στάση, το ρύγχος του ακούμπησε βίαια στο έδαφος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το πλήρωμα έδωσε εντολή στους επιβάτες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, ενώ οχήματα έκτακτης ανάγκης εισήλθαν στην πίστα, σταματώντας τις εισερχόμενες πτήσεις με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει.

Σε δέκα από τους επιβαίνοντες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επιτόπου, ενώ έξι μεταφέρθηκαν σε νοσκομείο με μικροτραυματισμούς. Τα έξι μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν προληπτικά σε άλλο νοσοκομείο.

Η αεροπορική εταιρεία Southwest επιβεβαίωσε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη και δεσμεύτηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες αργότερα. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (FAA) ενημερώθηκε για το περιστατικό και έστειλε ερευνητή για να εξετάσει τα αίτια του ατυχήματος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024