Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςEtihad Airways: Νέα επιχειρηματική στρατηγική με το λανσάρισμα της Etihad Regional
Αεροπορικές εταιρείες

Etihad Airways: Νέα επιχειρηματική στρατηγική με το λανσάρισμα της Etihad Regional

Η Etihad Regional θα συνδέσει επιβάτες από δευτερογενείς αγορές με το Ευρωπαϊκό δίκτυο της Etihad Airways και με τους κόμβους των συνεργατών εταιρικής συμμαχίας.

Η Etihad Airways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε μια πρωτοποριακή αλλαγή στην παγκόσμια αεροπορία παρουσιάζοντας την πρώτη επώνυμη περιφερειακή λειτουργία, αποκτώντας το 33,3% του ελβετικού μεταφορέα Darwin Airline.

Με την ολοκλήρωση της επενδυτικής μειοψηφίας, που υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση, η Darwin Airline θα επανακαθιερώσει τις λειτουργίες της ως Etihad Regional με δίκτυο για να συνδέσει επιβάτες από δευτερογενείς Ευρωπαϊκές αγορές με τα κύρια δίκτυα της Etihad Airways και των συμμαχικών εταίρων.

Ακόμη, η Etihad Airways θα ξεκινήσει καθημερινές πτήσεις από την 1η Ιουνίου του 2014 από το Άμπου Ντάμπι στη Ζυρίχη, προορισμός που αναμένεται να γίνει ένα από τα κεντρικά λειτουργικά σημεία της Darwin Airline.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Είναι μια πρωτοποριακή αλλαγή για την Etihad Airways. Με τον νέο μας συνεργάτη, την Darwin Airline, δημιουργούμε μϊα μοναδική προσέγγιση στην ανάπτυξη δικτύων για τις παγκόσμιες αερογραμμές.

Οι Ευρωπαίοι επιβάτες θα μπορούν να συνδέονται από μακρινές και ευρύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις μέσω του Άμπου Ντάμπι με παγκόσμιους προορισμούς ταξιδεύοντας με αεροσκάφη που φέρουν την επωνυμία της Etihad Airways.

Συνδέουμε ακόμα το νέο περιφερειακό δίκτυο της Etihad, με κεντρικά σημεία των συνεργατών εταιρικής συμμαχίας, αποφέροντας οφέλη στους πελάτες της airberlin και της Air Serbia.

Αυτή δεν είναι μόνο μια μοναδική προσφορά για τους Ευρωπαίους επιβάτες. Αποτελεί μεγάλη είδηση για την Darwin Airline, η οποία θα ωφεληθεί από μια αυξημένη επένδυση, από περισσότερες πωλήσεις και ευκαιρίες στο marketing,και από την ευκαιρία να επωφεληθεί το παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways”.

Ο κ. Hogan τόνισε ότι με τον χρόνο η νέα προσέγγιση μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Και πρόσθεσε: “Αυτό το νέο μοντέλο μπορεί να μεταφέρει το σήμα ποιότητας της Etihad σε επιβάτες από όλο τον κόσμο. Μόλις σε μια δεκαετία, η Etihad αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρισμένες και πιο υψηλά εκτιμημένες μάρκες στην αεροπορία. Αυτό το μοντέλο προσφέρει μια νέα κατεύθυνση για την Etihad Airways στο μέλλον”.

Η Darwin Airline εδρεύει στο Λουγκάνο της Ελβετίας με κεντρικό κόμβο την Γενεύη. Επί του παρόντος προσφέρει προγραμματισμένες πτήσεις σε 21 προορισμούς στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας στόλο 10 αεροσκαφών 50-θέσεων τύπου Saab 2000 turboprop.
Μετά από ρυθμιστικές εγκρίσεις, η Etihad Airways θα επενδύσει στην Darwin Airline μέσω απόκτησης 33,3% ενός διευρυμένου μετοχικού κεφαλαίου. Η Darwin Airline θα συνεχίσει να εστιάζει σε δευτερογενείς αγορές, θα αποτελέσει το έβδομο μέλος της συμμαχίας της Etihad Airways, τον τέταρτο συνεργάτη στην Ευρώπη, και τον πρώτο που θα λειτουργήσει με την νέα επωνυμία “Etihad Regional”.

Η επένδυση θα παρέχει πρόσβαση στην Etihad Airways σε περιφερειακές Ευρωπαϊκές αγορές και θα ενεργοποιήσει μια σημαντική επέκταση στις λειτουργίες της Darwin Airline.

Το νέο λογότυπο “Etihad Regional” θα εμφανίζεται σε κάθε πλευρά της ατράκτου των αεροσκαφών της Darwin Airline, και στο πίσω μέρος του αεροσκάφους θα αναγράφεται “Operated by Darwin Airline”. Το παρόν λογότυπο της Darwin Airline θα συνεχίσει να επιδεικνύει υπερήφανα την Ελβετική σημαία. Όλες οι πτήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον κωδικό της Darwin Airline.

Μέχρι τα μέσα του 2014, η Darwin Airline θα προσθέσει 21 νέα δρομολόγια και 18 νέους προορισμούς. Το δίκτυο αναμένεται να περιλαμβάνει έξι ευρωπαϊκές βασικές πόλεις που θα εξυπηρετούνται από την Etihad Airways–Γενεύη, Άμστερνταμ, Παρίσι, Ντίσελντορφ, Βελιγράδι, και από τον Ιούνιο, και η Ζυρίχη.

Η Darwin Airline θα έχει την δυνατότητα να συνδεθεί με το δίκτυο της airberlin, συνεργάτη της Etihad Airways, μέσω νέων και υφισταμένων δρομολογίων στο Βερολίνο, στο Ντίσελντορφ, και στη Ζυρίχη. Το Βερολίνο και το Ντίσελντορφ παρέχουν εξαιρετικές συνδέσεις προς τις ΗΠΑ με την airberlin.

Η Darwin Airline θα μπορεί ακόμα να συνδεθεί στο δίκτυο της Air Serbia, μέσω του κόμβου της στο Βελιγράδι. Με την προϋπόθεση ότι οι ρυθμίσεις θα εγκριθούν, η Etihad Airways, η airberlin και η Air Serbia θα χρησιμοποιούν κοινό κωδικό για δρομολόγια της Darwin Airline, ενώ η Darwin Airline θα χρησιμοποιεί κοινό κωδικό με την Etihad Airways, την airlberlin και με πτήσεις της Air Serbia από μια σειρά Ευρωπαϊκών βασικών πόλεων. Αυτό θα προσφέρει βαθύτερες προσβάσεις στην Ευρώπη για τους τρεις μεγαλύτερους αερομεταφορείς, όπως επίσης σημαντικές νέες διεθνείς συνδέσεις και θα αναπτύξει την κίνηση της Darwin Airline.

Σύμφωνα με τον κ. Maurizio Merlo, πρόεδρο της Darwin Airline, μέσω της συνεργασίας με την Etihad Airways θα αξιοποιηθεί περαιτέρω η μέχρι σήμερα επιτυχία της αεροπορικής και θα υπάρξει ανάπτυξη, προσφέροντας ένα ευρύτερο δίκτυο για πελάτες εντός Ευρώπης και μεγαλύτερες προσβάσεις στην Ευρώπη για επιβάτες από όλο τον κόσμο.

Όπως επισήμανε: “Έχουμε χτίσει μια σταθερή θέση σε περιφερειακές αγορές στην Ευρώπη και μέσω αυτής της συνεργασίας μπορούμε να προσθέσουμε μια ακόμα σημαντική διάσταση, διευκολύνοντας τους πελάτες μας να έχουν πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο προορισμών που προσφέρει η Etihad Airways ενώ προσφέρουμε νέες επιλογές σε επισκέπτες του εξωτερικού για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη με τις πτήσεις μας”.

Η διευθέτηση αυτή είναι καινούργια και συναρπαστική και για τις δύο αερογραμμές και αντιπροσωπεύει νέες ιδέες για την βιομηχανία. Καταδεικνύει ξεκάθαρα ότι η σκέψη σε παγκόσμιο επίπεδο και η δράση σε τοπικό επίπεδο ωφελούν τους πελάτες και των δύο εταιρειών”.

Το ευρύτερο δίκτυο της Darwin Airline, που θα ξεκινήσει σταδιακά από τον Απρίλιο του 2014, θα παρέχει σημαντικές νέες ευκαιρίες σε επιβάτες για να ταξιδέψουν αεροπορικώς μεταξύ των περιφερειακών κέντρων στην Ευρώπη και στο παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways, μέσω του κόμβου της στο Άμπου Ντάμπι.

Τον Απρίλιο του 2014, η Darwin Airline θα παρουσιάσει εννιά νέα δρομολόγια, από το Ντίσελντορφ στο Βερολίνο, από το Κέιμπριτζ στην πόλη του Λονδίνου, από το Βερολίνο στο Πόζναν και στην Βρότσλαβ, από την Γενεύη στην Τουλούζ, από την Ζυρίχη στην Λειψία, και από τη Ρώμη στα Τίρανα και στο Ζάγκρεμπ.

Το Μάιο του 2014, θα ξεκινήσουν πτήσεις από την Ζυρίχη στη Γενεύη, στην Φλωρεντία και στο Τουρίν, και από τη Γενεύη στο Βελιγράδι. Τον Ιούνιο του 2014, θα ξεκινήσει πτήσεις από την Ζυρίχη στο Λιντς, στο Γκρατς, στη Βερόνα και στη Λυών, και από τη Γενεύη στο Μπορντώ, στη Μασσαλία, στη Νάντη και στην Βερόνα.

Εκτός από τα οφέλη που θα προκύψουν στο δίκτυο και στην αποδοτικότητα, η DarwinAirlineθα υιοθετήσει το πρόγραμμα επιβράβευσης επιβατών EtihadGuest.

Οι μειοψηφικές συμμετοχές της Etihad Airways αποτελούνται από 29% της airberlin, 40% της Air Seychelles, 19,9% της Virgin Australia και 3% της Aer Lingus. Η Etihad Airways έχει ρυθμιστική έγκριση για να αποκτήσει το 24% της Ινδικής Jet Airways και από τον Ιανουάριο του 2014 θα αποκτήσει το 49% της Air Serbia.

Νέα δρομολόγια χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς που θα ανακοινωθούν από την  Darwin Airline
 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014:

  • Ντίσελντορφ –  Κέιμπριτζ
  • Ντίσελντορφ–Λονδίνο
  • Ντίσελντορφ – Βερολίνο
  • Βερολίνο–Πόζναν
  • Βερολίνο–Βρότσλαβ
  • Ζυρίχη – Λειψία
  • Γενεύη – Τουλούζ
  • Ρώμη – Τίρανα
  • Ρώμη – Ζάγκρεμπ

 

 

ΜΑΙΟΣ 2014:

  • Γενεύη – Βελιγράδι
  • Γενεύη – Ζυρίχη
  • Ζυρίχη – Φλωρεντία
  • Ζυρίχη – Τουρίν

 

 

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2014:

  • Γενεύη – Μπορντώ
  • Γενεύη – Μασσαλία
  • Γενεύη – Νάντη
  • Γενεύη – Βερόνα
  • Ζυρίχη – Λειψία
  • Ζυρίχη – Γκρατς
  • Ζυρίχη – Λυών
  • Ζυρίχη – Βερόνα


Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024