Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Emirates ενισχύει τη δραστηριότητά της στην Αυστραλία
Αεροπορικά

Η Emirates ενισχύει τη δραστηριότητά της στην Αυστραλία

Η Emirates επεκτείνει τις πτήσεις της στην Αυστραλία, προσθέτοντας δεύτερη καθημερινή πτήση με A380 στο Μπρίσμπεϊν και δεύτερο δρομολόγιο στο Περθ με Boeing 777-300ER.

Η Emirates ενισχύει τη δραστηριότητά της στην Αυστραλία, εντάσσοντας αεροσκάφος τύπου A380 στη δεύτερη καθημερινή πτήση μεταξύ Ντουμπάι και Μπρίσμπεϊν (EK430/431), από την 1η Οκτώβριου. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία προσθέτει δεύτερο καθημερινό δρομολόγιο μεταξύ Ντουμπάι και Περθ, που θα εκτελείται με αεροσκάφος τύπου Boeing 777-300ER, ξεκινώντας από 1η Δεκεμβρίου.

Από την 1η Οκτωβρίου, η δεύτερη πτήση της Emirates με αεροσκάφος τύπου A380 προς το Μπρίσμπεϊν EK430 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 02:30 (τοπική ώρα), φτάνοντας στο Μπρίσμπεϊν στις 22:20 (τοπική ώρα). Η πτήση επιστροφής EK431 θα αναχωρεί από το Μπρίσμπεϊν στις 01:55 (τοπική ώρα), φτάνοντας στο Ντουμπάι στις 10:05 (τοπική ώρα).

Η πρόσθετη πτήση της Emirates προς το Περθ θα εκτελείται με αεροσκάφος τύπου Boeing 777-300ER. Από την 1η Σεπτεμβρίου, η πτήση EK424 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 09:15 (τοπική ώρα) και θα φτάνει στο Περθ την επόμενη μέρα, στις 00:05 (τοπική ώρα). Η πτήση επιστροφής EK425 θα αναχωρεί από το Περθ στις 06:00 (τοπική ώρα) και θα φτάνει στο Ντουμπάι στις 13:10 (τοπική ώρα).

Ο Barry Brown, αντιπρόεδρος του τμήματος της Emirates για την Αυστραλασία, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενισχύουμε περαιτέρω τη δραστηριότητά μας στην Αυστραλία και παρέχουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στους επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν από το Μπρίσμπεϊν και το Περθ. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει τη σημασία των δυο αυτών προορισμών τόσο για τον τουρισμό όσο και σε επίπεδο εμπορίου, καθώς και τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να διευκολύνει τη σύνδεση, παρέχοντας πτήσεις μέσω του Ντουμπάι. Οι επιβάτες μας έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις πολλαπλές επιλογές για ταξίδια, από επαγγελματικής φύσεως, μέχρι ταξίδια αναψυχής και πολιτιστικά, μέσω των απογευματινών, απευθείας πτήσεων προς διάφορους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη μέσω του Ντουμπάι, είτε από τις πτήσεις με αεροσκάφος τύπου A380 από και προς το Μπρίσμπεϊν σε σχεδόν 50 πόλεις. Επιπλέον, η ενίσχυση της δραστηριότητάς αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την παγκόσμια συνδεσιμότητα με τη Αυστραλία και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου».  

Ο αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού της Δυτικής Αυστραλίας, John Carey, δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των αερομεταφορών της Δυτικής Αυστραλίας και ενδυναμώνει το Περθ ως σταθμό σύνδεσης του δυτικού κόσμου με την Αυστραλία. Η εξασφάλιση πρόσθετων άμεσων αερομεταφορών είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση περισσότερων ταξιδιωτών στην πολιτεία μας, τα έσοδα των τουριστικών δαπανών στην οικονομία μας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στις βιομηχανίες τουρισμού και φιλοξενίας. Είμαστε περήφανοι που έχουμε επαναφέρει παλιές και έχουμε εξασφαλίσει νέες απευθείας πτήσεις από και προς 19 πόλεις σε όλον τον κόσμο, από τότε που άνοιξαν ξανά τα σύνορα, και το γεγονός αυτό αποτελεί άλλη μια ψήφο εμπιστοσύνης στη Δυτική Αυστραλία ως τουριστικό προορισμό».

Μέσω της ένταξης του αεροσκάφος τύπου A380 στο δρομολόγιο προς το Μπρίσμπεϊν και την επανέναρξη της δεύτερης πτήσης της Emirates προς το Περθ, η αεροπορική εταιρεία θα προβεί στην αύξηση της χωρητικότητας για πτήσεις προς την Αυστραλία κατά 6.900 θέσεις, εξυπηρετώντας την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για διεθνή ταξίδια μέσω του Ντουμπάι και πέρα από το παγκόσμιο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας σε περισσότερους από 140 προορισμούς. Παράλληλα, διευκολύνεται η μεταφορά εξαγόμενων και εισαγόμενων προϊόντων, και κατ’ επέκταση οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες της Αυστραλίας.

Η δεύτερη καθημερινή πτήση της Emirates μεταξύ Ντουμπάι και Περθ ενισχύει τη συνδεσιμότητα με την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες πρακτικές επιλογές πτήσεων. Όσοι πετούν από το Μπρίσμπεϊν προς δημοφιλείς προορισμούς, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία, η Τουρκία, το Πακιστάν και η Αίγυπτος, θα επωφεληθούν επίσης από την αύξηση της χωρητικότητας θέσεων μέσω των δύο καθημερινών πτήσεων με αεροσκάφος τύπου A380 της αεροπορικής εταιρείας.

Από τον Ιούνιο του 2023, η δεύτερη πτήση της Emirates προς το Μπρίσμπεϊν EK430/431 με αεροσκάφος τύπου Boeing 777-300ER πραγματοποιείται χάρη στο Ταμείο Επενδύσεων στον τομέα των Αερομεταφορών από την κυβέρνηση του Κουίνσλαντ. Εκτιμήθηκε, ότι με την προσθήκη πτήσης θα δημιουργηθούν 129.210 πρόσθετες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των περίπου 38.610 επισκεπτών που θα ταξιδεύουν προς το Κουίνσλαντ, γεγονός που θα οδηγήσει αύξηση των δαπανών  διανυκτέρευσης των επισκεπτών, ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Χάρη στο Επενδυτικό Ταμείο, η Emirates αναβαθμίζει το συγκεκριμένο δρομολόγιο με αεροσκάφος τύπου A380, παρέχοντας περαιτέρω ταξιδιωτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες στο Κουίνσλαντ.

Αυτή τη στιγμή, η Emirates εξυπηρετεί την Αυστραλία με 63 εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Μπρίσμπεϊν, το Περθ, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, οι οποίες εκτελούνται συνδυαστικά με αεροσκάφη τύπου A380 και τύπου Boeing 777, μεταφέροντας 56.000 επιβάτες την εβδομάδα από και προς αυτές τις μεγάλες πόλεις. Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι διπλασιάζει τη χωρητικότητα στην Premium Οικονομική θέση στις πτήσεις προς τη Μελβούρνη από την 1η Φεβρουαρίου, εντάσσοντας το αεροσκάφος τύπου A380 σε πτήσεις από και προς το Σίδνεϋ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024