Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad και οι βασικοί της εταίροι χρησιμοποίησαν μία καινοτόμα πλατφόρμα συναλλαγών χρηματοδότησης
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad και οι βασικοί της εταίροι χρησιμοποίησαν μία καινοτόμα πλατφόρμα συναλλαγών χρηματοδότησης

Η κατανομή των αντληθέντων κεφαλαίων θα φτάσει σχεδόν το 20% έκαστη για τις Etihad Airways, Etihad Airport Services, airberlin και Alitalia, 16% για την Jet Airways, και το υπόλοιπο για την Air Serbia και την Air Seychelles.

Η Etihad Airways, οι υπηρεσίες αεροδρομίου και πέντε από τους ιδίων κεφαλαίων εταίρους της ολοκλήρωσαν με επιτυχία μία νέα καινοτόμα πλατφόρμα συναλλαγών χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας 500 εκατ. δολ. στις διεθνείς αγορές.

Η Etihad Airways, η Etihad Airport Services, η airberlin, η Air Serbia, η Air Seychelles, η Alitalia και η Jet Airways έκαναν από κοινού ένα νέο βήμα στη στρατηγική ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους μέσα από αυτήν τη μοναδική πρωτοβουλία άντλησης κεφαλαίων.

Σε μια σειρά συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στο Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και το Λονδίνο, το κοινό όραμα και οι στρατηγικές των αεροπορικών εταιρειών προβλέφθηκαν με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτά υπογράμμισαν τις αυξανόμενες πρωτοβουλίες συντονισμού του δικτύου και την ανάπτυξη των εσόδων, σε συνδυασμό με τα σχέδια για κοινές προμήθειες και επιχειρηματικές συνέργειες, σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Η επιτυχία της πράξης  αυτής είναι μια σημαντική ένδειξη του κοινού οράματος και των στρατηγικών των επιχειρήσεων αυτών από την παγκόσμια οικονομική κοινότητα.

Ένα βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για τα επενδυτικά κεφάλαια είναι η δημιουργία ενός συνόλου που θα είναι δυνατότερο από το άθροισμα των συμβεβλημένων μερών του, ενός ομίλου που μπορεί να συνεργαστεί για τη βελτίωση των εσόδων, τη μείωση του κόστους και να δημιουργήσει νέες συναρπαστικές επαγγελματικές συνεργασίες.

Είμαστε ήδη σε θέση να εντοπίζουμε από κοινού σημαντικές ευκαιρίες, είτε αυτές αφορούν κοινές πλατφόρμες πληροφορικής, είτε κοινή προμήθεια στόλου, είτε κοινές δαπάνες κατάρτισης. Η εμπορική συγκέντρωση κεφαλαίων δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η προτεινόμενη αυτή πράξη είναι απλώς το επόμενο λογικό βήμα προς την ανάπτυξη της συνεργασίας μας και υπογραμμίζει τη στρατηγική της σημασία”.

Η κατανομή των αντληθέντων κεφαλαίων θα φτάσει σχεδόν το 20% έκαστη για τις Etihad Airways, Etihad Airport Services, airberlin και Alitalia, 16% για την Jet Airways, και το υπόλοιπο  για την Air Serbia και την Air Seychelles.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από τη συναλλαγή θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για κεφαλαιουχικές δαπάνες και επενδύσεις σε στόλο, καθώς και για την αναχρηματοδότηση, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αεροπορικής εταιρείας.

Η συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Etihad Airways και οι συνεργάτες της έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια από κοινού. Μέχρι σήμερα, η Etihad Airways έχει ήδη συγκεντρώσει άνω των 11 δισ. δολ. από περισσότερα από 80 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για να χρηματοδοτήσει τη στρατηγική επέκτασής της.

Τα κεφάλαια συγκεντρώθηκαν από φορέα ειδικού σκοπού, την EA Partners IBV. Οι Goldman Sachs International, ADS Securities και Anoa Capital ενεργούν από κοινού ως κύριοι διαχειριστές του χαρτοφυλακίου για την προσφορά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024