Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ United Airlines λανσάρει νέα κατηγορία θέσεων για να συναγωνιστεί τις low-cost εταιρείες
Αεροπορικές εταιρείες

Η United Airlines λανσάρει νέα κατηγορία θέσεων για να συναγωνιστεί τις low-cost εταιρείες

Μόνο laptop και τσαντάκι εντός καμπίνας (εκτοπίζοντας τη συνήθη χειραποσκευή) επιτρέπει η νέα κατηγορίας θέσεων Basic Economy της United Airlines, ενώ δεν εγγυάται ότι άτομα που έκαναν κράτηση μαζί, θα καθίσουν και μαζί στο αεροπλάνο, καθώς οι θέσεις δίνονται αυτοματοποιημένα κατά το check-in.

Αποκαλύπτοντας την κατηγορία θέσεων “Basic Economy”, η αεροπορική εταιρεία United Airlines κατέληξε σε έναν μοναδικό κανόνα, που λέει ότι όταν κάποιος τελευταίος στην επιβίβαση του αεροπλάνου, θα πρέπει να καθίσει εκεί που θα τον βάλεις και δεν μπορεί να πάρει μαζί μέσα στο αεροσκάφους καμία χειραποσκευή πλην φορητού υπολογιστή ή τσάντας ώμου.

Η United Airlines εγκαινίασε την πλέον περιοριστική της προσφορά θέσεων του έχοντας κατά νου τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν πολύ οικονομικά και ύστερα από τον έντονο ανταγωνισμό που δέχεται από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι ναύλοι “Basic Economy” έχουν κάποιους σημαντικούς, πρόσθετους περιορισμούς σε σύγκριση με τους ναύλους “Standard Economy”. Ζευγάρια ή οικογένειες που κάνουν μαζί κράτηση, πρέπει να γνωρίζουν (από όπου κι αν κάνουν την κράτησή τους) ότι δεν είναι εγγυημένο ότι θα καθίσουν και μαζί. Αντ’αυτού, δίνονται θέσεις αυτοματοποιημένα κατά το check-in και η αεροπορική εταιρεία προειδοποιεί ότι “δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξουν”.

Επιπλέον, η United αναφέρει ότι αν υπάρχουν άνθρωποι σε γκρουπ, που πρέπει να καθίσουν μαζί, αυτός ο ναύλος μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για αυτούς.

Άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, κυρίως η Delta, έχουν λανσάρει ναύλους “Basic Economy”, αυτό όμως που κάνει τη United να πάει ένα βήμα παραπέρα είναι η περικοπή της δυνατότητας μεταφοράς χειραποσκευής στην καμπίνα. Μόνο ένα “προσωπικό αντικείμενο”, διαστάσεων 22x25x43 εκ., επιτρέπεται επί του αεροσκάφους και με μέγιστο όγκο τα 24 λίτρα, που είναι μόλις το μισό κανονικό μέγεθος που επιτρέπεται για άλλους επιβάτες στην κατηγορία Economy. Επιπλέον, οι επιβάτες της Basic Economy μπορούν να κάνουν check-in επιπλέον αποσκευές, με κόστος που ξεκινά από τα 25 δολ. για την πρώτη αποσκευή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024