Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜείωση προσωπικού στις Κυπριακές Αερογραμμές
Αεροπορικές εταιρείες

Μείωση προσωπικού στις Κυπριακές Αερογραμμές

Συρρίκνωση των Κυπριακών Αερογραμμών κατά 407 εργαζομένους και κατά τρία τμήματα, και μείωση κατά 10% των μισθών των 578 υπαλλήλων που θα παραμείνουν.

Στο Σχέδιο Αναδιάρθωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, που εκπόνησε ο Οίκος Εμπειρογνωμόνων Air France Consulting ltd για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αναφέρονται μείωση του προσωπικού κατά 407 υπαλλήλους από τους 1.030, μέσω πλεονασμού, και η ανάθεση εργασιών συγκεκριμένων τμημάτων σε τρίτους. Το Σχέδιο στοχεύει και σε σημαντικές μειώσεις μισθών του Πτητικού Προσωπικού και των υπαλλήλων των υπόλοιπων τμημάτων. Προτείνεται, επίσης, η εισαγωγή σχεδίου κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας.

Μέσω των μέτρων αυτών, περιορίζονται από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Σχεδίου οι ζημιές της εταιρείας στα 4.345.000 ευρώ, ενώ στο δεύτερο χρόνο θα υπάρχει κερδοφορία.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης το ύψος της αποζημίωσης σε όσους αποχωρήσουν από την εταιρεία φτάνει στις 50.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους πρώτους 243 εργαζομένους που θα απολυθούν. Το προηγούμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης έδινε συνολικές αποζημιώσεις ύψους 17-18 εκατ. ευρώ, το νέο ωστόσο σχέδιο και σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δίνουν 10-12 εκατ. ευρώ αποζημίωση.

Άλλοι 164 εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία εκτιμάται πως δε θα απολυθούν, τουλάχιστον όχι όλοι, αλλά θα απορροφηθούν από τους ιδιωτικούς οργανισμούς, οι οποίοι θα αγοράσουν –εάν υπάρξει κατάληξη στις διαπραγματεύσεις– τα τρία τμήματα στα οποία εργάζονται και από τα οποία θέλει να αποξενωθεί η εταιρεία (Catering, Handling και Τμήμα Information Technology).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Σταύρος Σταύρου, δήλωσε την αισιοδοξία του για το Σχέδιο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η συζήτηση του Σχεδίου στη Βουλή και οι διαπραγματεύσεις με τις συντεχνίες πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο.

Ερωτηθείς ο κ. Σταύρου δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες από τη στιγμή που δεν έχει εγκριθεί ακόμα από τη Βουλή, όπως ανέφερε, σημειώνοντας επίσης ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία αύξησης του κεφαλαίου και πρέπει να ενεργεί με βάση τους νόμους της κεφαλαιαγοράς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024