Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠολυτέλεια, άνεση και υπηρεσίες στα νέα αεροσκάφη της Etihad Airways A380 και B787
Αεροπορικές εταιρείες

Πολυτέλεια, άνεση και υπηρεσίες στα νέα αεροσκάφη της Etihad Airways A380 και B787

Το A380 είναι το πρώτο αεροσκάφος που διαθέτει την καμπίνα τριών δωματίων, The Residence από την Etihad.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποκάλυψε το νέο προϊόν και τις υπηρεσίες που θα προσφέρει στα αεροσκάφη τύπου Airbus A380 και Boeing B787 Dreamliner, και περιλαμβάνουν την

καμπίνα The Residence από την Etihad, τον πιο πολυτελή χώρο εναερίως σε όλο τον κόσμο και διαθέσιμο μόνο στο αεροσκάφος  A380 της Etihad Airways.

Η καμπίνα The Residence “κλέβει την παράσταση” από το μπροστινό μέρος του πάνω καταστρώματος του αεροσκάφους. Μπορεί να φιλοξενήσει ένα ή δύο επιβάτες και διαθέτει καθιστικό, ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα με διπλό κρεβάτι και ιδιωτικό ντους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιβάτες της καμπίνας The Residence θα έχουν τον δικό τους μπάτλερ.

Με την παρουσίαση αυτών των νέων στόλων η αεροπορική με έδρα το Άμπου Ντάμπι θα επαναπροσδιορίσει και θα μετονομάσει τις καμπίνες της.

Το A380 θα περιλαμβάνει τις επαναστατικές σουίτες Πρώτης Θέσης. Πρόκειται για αποκλειστικά ιδιωτικές σουίτες με ξεχωριστό ανακλινόμενο κάθισμα χαλάρωσης και κρεβάτι κανονικού μεγέθους, καθώς και mini-bar σε δροσερή θερμοκρασία, μπουντουάρ, και γκαρνταρόμπα.

Η Etihad Airways έχει παραχωρήσει όλο το πάνω επίπεδο του Α380 στις πολυτελείς καμπίνες της.

Στο B787 η Etihad Airways έχει σχεδιάσει μία βελτιωμένη Σουίτα Πρώτης Θέσης προσθέτοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά όπως το mini-bar σε δροσερή θερμοκρασία.

Το Business Studio και η Οικονομική Θέση Smart θα περιλαμβάνονται στο A380 και στο B787
Η Etihad Airways παρουσιάζει και στους δύο στόλους της το τελευταίας τεχνολογίας ψυχαγωγικό σύστημα Panasonic eX3 που παρέχει περισσότερες απο 750 ώρες διασκέδαση, βελτιωμένα παιχνίδια και οθόνες  υψηλής ευκρίνειας σε όλες τις καμπίνες.   

Το σύστημα διαθέτει βίντεο συσκευές αφής, προσφέροντας επιπλέον οθόνη για τους επιβάτες με στόχο τη μεγιστοποίηση της διασκέδασής τους ώστε να μπορούν να ψυχαγωγούνται παίζοντας παιχνίδια ή παρακολουθώντας μία ταινία χωρίς να σταματήσουν να βλέπουν και την πορεία του αεροπλάνου στην επιπλέον οθόνη.  

Τα ακουστικά μείωσης θορύβου παρέχονται σε όλες τις θέσεις ενώ διαθέτουν ενσωματωμένες υποδοχές διασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα ήχου.

Το αεροσκάφος A380 διαθέτει υπηρεσία χρήσης κινητού τηλεφώνου και ασύρματο δίκτυο παροχής internet ενώ το B787 διαθέτει ασύρματο δίκτυο παροχής Internet.

Κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου λανσαρίσματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Άμπου Ντάμπι αποκαλύφθηκαν τα νέα αεροσκάφη. Οι καμπίνες και οι υπηρεσίες που προσφέρονται, ακολουθούν τη δέσμευση της αεροπορικής να μεταμορφώσει τα εναέρια ταξίδια και να διασφαλίσει πως κάθε επιβάτης έχει μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Οι νέοι αυτοί χώροι θα αυξήσουν τόσο τα προϊόντα κατά τη διάρκεια πτήσεων όσο και το πρότυπο των υπηρεσιών, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα στην εμπορική αεροπλοΐα και μετατρέποντας για πάντα τις προσδοκίες των επιβατών σε ό,τι αφορά την άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και την πολυτέλεια.
 
Τα αεροσκάφη της Etihad Airways A380 and B787 παρέχουν τις πιο προηγμένες καμπίνες στον κλάδο ενώ παράλληλα ικανοποιούν όλους τους στόχους βάρους, γκάμας και κόστους στην επιθυμητή για εμάς θέση. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να προσφέρουμε προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας και στιλ σε ανταγωνιστικές τιμές και στις τρεις καμπίνες θέσεων”.

Αναγνωρίζοντας το 2008 πως κανένα γραφείο σχεδιασμού δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο όραμα των νέων καμπινών, η Etihad Airways δημιούργησε το Etihad Design Consortium (EDC) που ένωσε τρεις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού, τις Acumen, Factorydesign και Honour Branding, για να αναπτύξει καινοτόμες καμπίνες και να σχεδιάσει τις θέσεις για τους νέους στόλους.

Το EDC συνεργάστηκε με το κορυφαίο δημιουργικό γραφείο Promise Communispace, για να παρουσιάσει λεπτομερή έρευνα καταναλωτών και σχετικά workshops στο Άμπου Ντάμπι, στο Σύδνεϋ, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, με στόχο την κατανόηση όλων των χαρακτηριστικών που τελειοποιούν μία πτήση, ζητώντας από τους καταναλωτές να βοηθήσουν στο σχεδιασμό της τέλειας αεροπορικής.

Ως αποτέλεσμα, το 80% των νέων προσφερόμενων προϊόντων είναι άμεσο αποτέλεσμα των σχολίων και των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από τα προαναφερθέντα workshops.

Το σχεδιαστικό όραμα της Etihad Airways ήταν να φέρει τη μοναδικότητα και την αποκλειστικότητα ενός μπουτίκ ξενοδοχείου πολυτελείας στους αιθέρες με τρόπο που θα αγκαλιάζει τον Αραβικό μοντερνισμό, μία αισθητική που θα συνδυάζει τις παραδόσεις τις περιοχής και το σύγχρονο design.

Η καμπίνα The Residence από την Etihad
Η καμπίνα The Residence φέρει την πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αεροπορικής Ασφάλειας (European Aviation Safety Agency – EASA) για ατομική ή διπλή χρήση, προσφέρει πολλαπλά επίπεδα πολυτέλειας και πλήρη ιδιωτικότητα παρόμοια με αυτή που μπορεί να βρεθεί στα ιδιωτικά αεροπλάνα. Κάθε αεροσκάφος A380 της Etihad διαθέτει μπουτίκ έκδοση της καμπίνας The Residence με διαφορετικές χρωματικές παλέτες, τραπέζια με ένθετη διακόσμηση και ειδικά σχεδιασμένα χαλιά. Οι επιβάτες στην καμπίνα The Residence θα απολαύσουν τις υπηρεσίες προσωπικού μπάτλερ καθόλη τη διάρκεια της πτήσης. Οι επαγγελματίες Μπάτλερ έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση από την Ακαδημία Μπάτλερ Savoy στο Λονδίνο. Επιπλέον, οι επιβάτες της καμπίνας The Residence θα έχουν δική τους VIP Travel Concierge ομάδα που θα διασφαλίζει πως κάθε λεπτομέρεια της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας όπως είναι η μεταφορά εδάφους, οι γευστικές προτιμήσεις και τα είδη πρώτης ανάγκης, ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.  

Διαμερίσματα Πρώτης Θέσης
Η Etihad Airways επαναπροσδιορίζει την Πρώτη Θέση και θέτει ένα νέο αξιοσημείωτο επίπεδο με την παρουσίαση του Διαμερίσματος Πρώτης Θέσης στο αεροσκάφος Α380. Εννέα Διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο πάνω κατάστρωμα σε 1-1 εγκατάσταση, δημιουργώντας το μοναδικό ατομικό διάδρομο Πρώτης Θέσης στον κλάδο των αεροπορικών. Κάθε Διαμέρισμα θα έχει συρόμενη πόρτα 64 ιντσών που θα περιλαμβάνει ανακλινόμενη πολυθρόνα και αεροπορική θέση με μαξιλάρι από τον κατασκευαστή επίπλων Poltrona Frau. Η αεροπορική θέση μπορεί να μετατραπεί σε ξεχωριστό κρεβάτι 80 ιντσών. Το Διαμέρισμα Πρώτης Θέσης περιλαμβάνει μοναδικά χαρακτηριστικά όπως mini-bar σε δροσερή θερμοκρασία, προσωπικό μπουντουάρ και περιστρεφόμενη τηλεόραση για να μπορεί ο επιβάτης να παρακολουθεί από το κρεβάτι ή από τη θέση. Διαθέτει 74% μεγαλύτερο χώρο για από τις Σουίτες Πρώτης Θέσης της αεροπορικής. Ακόμη, στο Α380 οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης μπορούν να απολαύσουν αποκλειστικά το ντους τους σε πλήρως εξοπλισμένο χώρο.

Σουίτες Πρώτης Θέσης
Στο B787, η Etihad Airways έχει σχεδιάσει προηγμένη Σουίτα Πρώτης Θέσης με πολλά νέα χαρακτηριστικά. Οι οκτώ Σουίτες Πρώτης Θέσης είναι εγκατεστημένες σε διάταξη 1-2-1 περικλείοντας ένα μοναδικό καμπυλωτό διάδρομο, που αποτελεί άλλη μία γροθιά στην εμπορική αεροπορία. Κάθε Σουίτα Πρώτης Θέσης είναι ιδιωτική, διαθέτει ευρύχωρη αεροπορική θέση και ανακλινόμενη πολυθρόνα, κατασκευασμένα από  Poltrona Frau, που μετατρέπεται σε κρεβάτι διαστάσεων 80.5 ιντσών. Στο κέντρο των θέσεων, το υποβραχιόνιο αποσπάται και οι σουίτες μπορούν να γίνουν “διπλό” κρεβάτι. Άλλα χαρακτηριστικά είναι το mini-bar σε δροσερή θερμοκρασία και οθόνη τηλεόρασης 24 ιντσών.

Business Studios
Τόσο στο A380 όσο και στο B787, η Etihad Airways λανσάρει τα Business Studios που παρέχουν 20% περισσότερο προσωπικό χώρο από την τωρινή καμπίνα business της αεροπορικής. Εγκατεστημένα σε διάταξη 1-2-1 στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, τα Business Studios έχουν πρόσβαση στο διάδρομο και η θέση μετατρέπεται σε κρεβάτι 80,5 ιντσών. Σχεδιασμένο βάσει των διαφορετικών αναγκών των επαγγελματιών αλλά και των ταξιδιωτών αναψυχής, το Business Studio έχει διαμορφωθεί να προσφέρει απομόνωση, ευρύχωρή αποθήκευση και επιφάνειες για ελευθερία κινήσεων.

Το Lobby
Στο A380, οι επιβάτες της Πρώτης και Business Θέσης μπορούν να χαλαρώσουν στο Lobby, ένα lounge χώρο που διαθέτει μπαρ και βρίσκεται ανάμεσα στην Πρώτη και Business Θέση. Ο χώρος του Lobby προσφέρει ένα ημικυκλικό δερμάτινο καναπέ, τραπέζι με ένθετη διακόσμηση και μεγάλη οθόνη τηλεόρασης, και είναι ιδανικά σχεδιασμένος για χαλάρωση και κοινωνικοποίηση. Η τηλεόραση διαθέτει υποδοχή για USB σύνδεση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή περιεχόμενου ή για σύνδεση με τη live τηλεόραση της αεροπορικής που φιλοξενεί αθλητικές ή άλλες εκδηλώσεις.

Οικονομική Θέση Smart
Η οικονομική θέση Smart προσφέρει ένα μοναδικά εργονομικό σχεδιασμό σταθερού προσκέφαλου για να μπορούν οι επιβάτες να αναπαύονται απολαμβάνοντας πρόσθετη άνεση και χαλάρωση. Ακόμη, η θέση προσφέρει οσφυϊκή υποστήριξη επιτρέποντας στους επιβάτες να ρυθμίσουν την θέση τους όπως επιθυμούν, αλλά και οθόνη 11 ιντσών με τα περιφερειακά συστήματα ψυχαγωγίας τοποθετημένα σε βολική θέση στο μπροστινό κάθισμα. Το σύστημα τελευταίας τεχνολογίας Panasonic eX3 που παρουσιάζεται πρώτη φορά από την Etihad Airways είναι εγκατεστημένο σε όλες τις καμπίνες του αεροσκάφους.

Είσοδοι στις καμπίνες
Ένας βασικός σχεδιαστικός στόχος για την Etihad Airways ήταν να μετατρέψει την εμπειρία επιβίβασης προσομοιάζοντάς την με την είσοδο σε Lobby μπουτίκ ξενοδοχείου. Στις εισόδους του όσο και των καμπινών ο εξοπλισμός σίτισης είναι “κρυμμένος” πίσω από αραβικά ξυλόγλυπτα και περσίδες, ενώ τα τρόλει μεταφοράς καλύπτονται από εκλεπτυσμένες πόρτες με ξύλινα τελειώματα, μετατρέποντας κομψά το περιβάλλον υποδοχής επιβατών. Ειδικά για τους Μουσουλμάνους επιβάτες της αεροπορικής, η Etihad Airways έχει δημιουργήσει χώρους προσευχής που καλύπτονται με κουρτίνα παρέχοντας απομόνωση και διαθέτουν εξοπλισμό Qibla που δείχνει σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται η Μέκκα, βάσει της γεωγραφικής θέσης του αεροσκάφους.

Στην επιβίβαση των premium θέσεων του αεροσκάφους, η Etihad Airways θα συνεργαστεί με πολιτιστικά ινστιτούτα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να εκθέσει έργα τέχνης και χειροποίητα αντικείμενα τέχνης σε προθήκες που σε όλο το μήκος του διαδρόμου επιβίβασης. Παράλληλα θα εκθέτονται αντικείμενα από τον κατάλογο Boutique Duty Free της Etihad Airways.

Με την παρουσίαση των νέων αυτών αεροσκαφών, η Etihad Airways αναβαθμίζει τον εξοπλισμό σίτισης, τα είδη πρώτης ανάγκης και τα έπιπλα σε όλο της το στόλο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024