Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυνεργασία Amadeus – αεροδρομίων Μονάχου και Κοπεγχάγης για νέα προϊόντα τεχνολογίας αεροδρομίων
Τεχνολογία

Συνεργασία Amadeus – αεροδρομίων Μονάχου και Κοπεγχάγης για νέα προϊόντα τεχνολογίας αεροδρομίων

Η Amadeus συνεργάζεται με τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Κοπεγχάγης για να αναπτύξει και να εφαρμόσει το νέο portfolio προϊόντων τεχνολογίας αεροδρομίων.

Η Amadeus ανακοίνωσε ότι πρόσφατα κατέληξε σε συμφωνία με τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Κοπεγχάγης για την κοινή συνεργασία των τριών για την ανάπτυξη και εφαρμογή δύο νέων τεχνολογικών λύσεων για αεροδρόμια. Τα προϊόντα – Airport Sequence Manager και Airport Fixed Resource Optimiser – θα αποτελέσουν μέρος της νέας σουίτας λύσεων της εταιρείας για αεροδρόμια.

Σε συνεργασία με το αεροδρόμιο του Μονάχου, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Ευρώπης με περίπου 400.000 μετακινήσεις αεροσκαφών το 2012, η Amadeus θα λανσάρει το Airport Sequence Manager. Η λύση βελτιστοποιεί τη σειρά αναχώρησης πτήσεων στον διάδρομο απογείωσης και παρέχει ενημέρωση για όλους τους συμμετέχοντες στις αεροπορικές λειτουργίες. Με αυτό τον τρόπο, ακριβή δεδομένα, βελτιωμένη προβλεψιμότητα και έγκαιρη απόδοση είναι εξασφαλισμένα, ακόμη και σε δυσμενείς συνθήκες. Το Airport Sequence Manager επεκτείνει τις υπάρχουσες δυνατότητες του αεροδρομίου και μειώνει την απώλεια slots με μια βελτιωμένη αλληλουχία αναχωρήσεων. Η αρνητική επίδραση των δυσμενών συνθηκών στο σχεδιασμό αναχώρησης πτήσεων μειώνεται,  ειδικότερα κατά τις διαδικασίες αποπάγωσης. Το Sequence Manager είναι ο πυρήνας του Airport Collaborative Decision Making (A-CDM), μια πρωτοβουλίας της βιομηχανίας που αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας όλων των εμπλεκόμενων μερών του αεροδρομίου, εστιάζοντας στις διαδικασίες προετοιμασίας του αεροσκάφους και στις διαδικασίες αναχώρησης των αεροσκαφών πριν την αναχώρηση.  

Στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, το κυριότερο αεροδρόμιο της Σκανδιναβίας, η Amadeus θα αναπτύξει το Airport Fixed Resource Optimiser. Αυτή η λύση έχει σχεδιαστεί για να ορίσει την καλύτερη δυνατή διοχέτευση πόρων σε σχέση με τον προγραμματισμό πτήσεων και χαρακτηριστικά βασισμένα στους στόχους των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών. Όσον αφορά στο σχεδιασμό, η λύση βελτιώνει την αξιοποίηση δομής μέσα από μια βελτιστοποιημένη χρήση των stands και των gates που οδηγούν σε μείωση του κόστους. Από πλευράς λειτουργιών, η λύση επιτρέπει μια βελτιωμένη ταξιδιωτική εμπειρία για τον επιβάτη και την αεροπορική εταιρεία με γρηγορότερη διαδικασία προετοιμασίας του αεροσκάφους ή μια ευκολότερη και γρηγορότερη διαδικασία μετεπιβίβασης, εξαλείφοντας το ρίσκο των καθυστερήσεων.

Ο κ. Michael Zaddach, Senior Vice President IT του αεροδρομίου του Μονάχου σχολίασε σχετικά: “Τα σύγχρονα αεροδρόμια βρίσκονται σε ένα “σταυροδρόμι” και πρέπει να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν απλά διαχειριστές της υποδομής τους ή θα εξελίξουν το επιχειρηματικό μοντέλο για να γίνουν εξειδικευμένοι πάροχοι υπηρεσιών. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή φέρνει σημαντικές προκλήσεις, πολλές από τις οποίες είναι τεχνολογικής φύσεως. Η Amadeus κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στην καρδιά του ταξιδιωτικού οικοσυστήματος για να βοηθήσει τα αεροδρόμια με αυτή την εξέλιξη και είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε για να θέσουμε τα θεμέλια για μια τεχνολογική πλατφόρμα με γερές βάσεις για το μέλλον”.

Ο κ. Christian Poulsen, Vice President και CIO του Αεροδρομίου της Κοπεγχάγης σχολίασε επίσης: “Η λειτουργική αποτελεσματικότητα μπορεί να μεταμορφώσει πραγματικά ένα αεροδρόμιο, μόνο εάν όλοι οι αλληλοσυνδεόμενοι παίκτες, δηλαδή οι υπεύθυνοι λειτουργιών του αεροδρομίου, οι ground handlers και οι αεροπορικές εταιρείες, ‘μιλήσουν την ίδια γλώσσα’. Η προσέγγιση κοινότητας της Amadeus στην τεχνολογία έχει βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται οι αεροπορικές εταιρείες και οι ground handlers και αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την ημέρα που τα αεροδρόμια θα γίνουν μέρος αυτής της προσέγγισης”.

“Η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών των αεροδρομίων, εξασφαλίζοντας ότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων με τους συνεργάτες θα είναι πιο συνεργατική, πιο ακριβής και θα βασίζεται στις πελατειακές και λειτουργικές απαιτήσεις από όλη την ταξιδιωτική αλυσίδα”, δήλωσε ο κ. John Jarrell, Head of Airport IT της Amadeus. “Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε καλύτερους συνεργάτες για την παρουσίαση των νέων μας λύσεων από τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Κοπεγχάγης, δύο από τα πιο πρωτοποριακά αεροδρόμια του κόσμου σήμερα και είμαστε σίγουροι ότι η κοινή συνεργασία με αυτούς τους παγκοσμίου κύρους παίκτες θα έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετικές λύσεις για την κοινότητα των αεροδρομίων”.

Στη φωτογραφία, το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024