Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ πολύ καλή ελληνική τουριστική σεζόν απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ
Οικονομία

Η πολύ καλή ελληνική τουριστική σεζόν απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας 'Der Standard', ο τουρισμός είναι αυτήν τη στιγμή η μόνη κινητήρια αναπτυξιακή δύναμη για την ελληνική οικονομία.

“Ανθίζει ο τουρισμός στην Ελλάδα” τιτλοφορεί δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα “Der Standard”, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός είναι αυτήν τη στιγμή η μόνη κινητήρια αναπτυξιακή δύναμη για την ελληνική οικονομία.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι “ο ακμάζων τουρισμός στην Ελλάδα, στη χώρα του ευρώ που αντιμετωπίζει κρίση, αποφέρει υψηλά έσοδα και αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στον έκτο κατά σειρά χρόνο ύφεσης”.

Μέσα στον Ιούνιο τα έσοδα από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, στα 1,6 δισ. ευρώ, ενώ το α’ εξάμηνο φέτος ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 18% στα 3,3 δισ. ευρώ και για το 2013 ο τομέας τουρισμού στοχεύει μια αύξηση των εσόδων κατά 10% στα 11 δισ. ευρώ και ελπίζει σε έναν αριθμό ρεκόρ 17 εκατ. επισκεπτών, αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με την “Der Standard”, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλοι που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών στον τουρισμό, έχουν μειώσει τις τιμές τους και έχουν βελτιώσει τις υπηρεσίες τους για να προσελκύσουν τουρίστες και εκτός αυτού πολλοί επισκέπτες παραμένουν για περισσότερο χρόνο και ξοδεύουν περισσότερο, όπως για παράδειγμα τουρίστες από τη Ρωσία, με τον αριθμό τους να έχει αυξηθεί, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο, σχεδόν κατά ένα τρίτο.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η θετική εξέλιξη στον τουρισμό έχει συμβάλει σε μια αύξηση του πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο στα 663 εκατ. ευρώ, έναντι των 73,1 εκατ. ευρώ τον περασμένο χρόνο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024