Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο πολυτελές Boeing 787-9 Dreamliner της Etihad ξεκίνησε πτήσεις στη Σαγκάη
Αεροπορικές εταιρείες

Το πολυτελές Boeing 787-9 Dreamliner της Etihad ξεκίνησε πτήσεις στη Σαγκάη

Απρόσκοπτες διασυνδέσεις με μία ενδιάμεση στάση μέσω Άμπου Ντάμπι προς περισσότερους από 40 επαγγελματικούς και τουριστικούς προορισμούς σε όλη την περιοχή του Κόλπου, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Το υπερσύγχρονο Boeing 787-9 Dreamliner της Etihad Airways προσγειώθηκε στη Σαγκάη από το Άμπου Ντάμπι για την πρώτη πτήση του στην Κίνα. Το νέο Dreamliner διαθέτει τις καμπίνες Διακεκριμένης και Οικονομικής Θέσης επόμενης γενιάς της εταιρείας και θα λειτουργεί με 299 καθίσματα, 28 στη διακεκριμένη θέση και 271 στην Οικονομική Θέση, αποτελώντας μια αύξηση χωρητικότητας 14% στο δρομολόγιο.

Η πτήση EY862 από το Άμπου Ντάμπι αναχώρησε στις 22:25 την 1η Αυγούστου από τη Μέση Ανατολή και έφτασε στη Σαγκάη στις 11:10 την επόμενη ημέρα. Η εναρκτήρια πτήση από τη Σαγκάη (EY867) αναώωρησε και πάλι στις 3 Αυγούστου στις 00.30 και έφτασε πίσω στο Αμπού Ντάμπι στις 06.15 της ίδιας ημέρας. Το γεγονός σηματοδοτήθηκε με τους επιβάτες να λαμβάνουν αναμνηστικά πιστοποιητικά στα κινεζικά και τα αγγλικά, με το χαρακτηριστικό ορόσημο της Σαγκάης, τον Oriental Pearl Tower.

Ο Peter Baumgartner, γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Από την έναρξη των πτήσεων μεταξύ της Σαγκάης και του Άμπου Ντάμπι πριν από τέσσερα χρόνια,  βιώνουμε από πρώτο χέρι την τεράστια ανάπτυξη της εξερχόμενης τουριστικής αγοράς της Κίνας και χαίρουμε ισχυρής ζήτησης τόσο από επαγγελματίες ταξιδιώτες όσο και από ταξιδιώτες αναψυχής.

Η απόφαση να αναβαθμίσουμε το Boeing 787 αντικατοπτρίζει τη σημασία της Σαγκάης και της Κίνας για την αεροπορική εταιρεία. Η Σαγκάη είναι μια σύγχρονη μητρόπολη και παγκόσμιο χρηματοοικονομικό, εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της στα πλαίσια του παγκόσμιου δικτύου της Etihad Airways και υποστηρίζει την εισαγωγή του νέου αεροσκάφους”.

Ο κ. Baumgartner συνέχισε: “Τα νέα δρομολόγια του Boeing 787 θα βοηθήσουν να υποστηριχθεί η αυξανόμενη ζήτηση για εξερχόμενο τουρισμό από τη Σαγκάη και τις γύρω πόλεις της Ανατολικής Κίνας. Η πρόσθετη χωρητικότητα θα επιτρέψει σε περισσότερους Κινέζους επαγγελματίες ταξιδιώτες και ταξιδιώτες αναψυχής να απολαύσουν απρόσκοπτες διασυνδέσεις με μία ενδιάμεση στάση μέσω του κόμβου μας το Άμπου Ντάμπι προς περισσότερους από 40 προορισμούς σε όλη την περιοχή του Κόλπου, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική”.

Η Κίνα προσφάτως ξεπέρασε τις ΗΠΑ ως η μεγαλύτερη αγορά επαγγελματικών ταξιδιών στον κόσμο, σύμφωνα με τον Global Business Travel Association, αντιστοιχώντας σε 291,2 δισ. δολ. ΗΠΑ σε δαπάνες επιχειρηματικών ταξιδιών για το 2015. Το Dreamliner θα ενισχύσει την αυξανόμενη φήμη της Etihad Airways μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας στην Κίνα, με το αεροσκάφος να απευθύνεται ειδικά στην επιχειρηματική αγορά δρομολογίων μεγάλων αποστάσεων.

Η παγκοσμίου φήμης ταξιδιωτική εμπειρία της εταιρείας αρχίζει πολύ πριν από την αναχώρηση και διαρκεί πολύ μετά την άφιξη. Για παράδειγμα, η υπηρεσία σοφέρ είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 30 πόλεις παγκοσμίως όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη. Στο Terminal 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι, αφού οι επιβάτες ολοκληρώσουν το check-in τους στον αποκλειστικό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο περνούν στην πολυτέλεια ενός αποκλειστικού Lounge Διακεκριμένης Θέσης, ενώ ένα νέο Lounge & Spa Πρώτης Θέσης άνοιξε στο τέλος του Μαΐου, για τους επιβάτες πρώτης θέσης και τους επιλεγμένους Etihad Airways Partners (EAP) Platinum Frequent Flyers.

Στο αεροσκάφος, τα Business Studios προσφέρουν άμεση πρόσβαση στον διάδρομο, ένα πλήρως επίπεδο κρεβάτι με λίγο περισσότερο από δύο μέτρα μάκρος και μια αύξηση 20% σε προσωπικό χώρο. Ενδεδυμένο με το καλύτερο δέρμα Poltrona Frau, το Business Studio είναι εξοπλισμένο με ένα κάθισμα μασάζ και μαξιλάρι με σύστημα ελέγχου πεπιεσμένου αέρα που επιτρέπει στους επισκέπτες να προσαρμόσουν τη σταθερότητα και την άνεση της θέσης τους. Κάθε Business Studio διαθέτει προσωπική τηλεόραση 18” με οθόνη αφής και ακουστικά ακύρωσης θορύβου.

Οι επιβάτες της Διακεκριμένης Θέσης έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία κυρίως πιάτα στο μενού, με μια Dine-on-demand για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να επιλέξουν πότε θα γευματίσουν. Κάθε επιβάτης λαμβάνει επίσης ένα εξατομικευμένο τσαντάκι  φρεσκαρίσματος από την Etihad Airways LUXE, εμπνευσμένο από μερικές από τις εμβληματικές πόλεις του εκτεταμένου παγκόσμιου δικτύου της αεροπορικής εταιρείας. Οι επιβάτες επί του αεροσκάφους λαμβάνουν τη φροντίδα από έναν ειδικό διευθυντή τροφίμων και ποτών, ένα πολυεθνικό πλήρωμα και από τις διάσημες ιπτάμενες νταντάδες της αεροπορικής εταιρείας, οι οποίες παρέχουν βοήθεια στους γονείς που ταξιδεύουν με μικρά παιδιά.
 
Η Etihad Airways λειτουργεί σήμερα το πιο εξελιγμένο σύστημα Panasonic EX3 IFE στη “ναυαρχίδα” του στόλου της των Boeing 787 και Airbus Α380, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης σε πολλά από τα αεροσκάφη να απολαύσουν τη συνδεσιμότητα στο κινητό τους, πρόσβαση στο εν πλω Wi-Fi και επτά δορυφορικά κανάλια στη live TV.

Για τους επιβάτες της οικονομικής θέσης, τα Smart Καθίσματα της εταιρείας παρέχουν βελτιωμένη άνεση με ένα μοναδικό προσκέφαλο “με σταθερό πτερύγιο”, ρυθμιζόμενης οσφυϊκής υποστήριξης, πλάτος καθίσματος περίπου 48 εκατοστών και μια προσωπική οθόνη τηλεόρασης 11.1” σε κάθε κάθισμα. Το αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για την καλύτερη υποστήριξη ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων με προνόμια συμπεριλαμβανομένων του ελέγχου υγρασίας ενώ ρυθμίζονται τα επίπεδα της πίεσης του αέρα για να εξασφαλίσει μια πιο ομαλή πτήση, επιτρέποντας στους επισκέπτες να φτάσουν πιο φρέσκοι και ξεκούραστοι κατά την άφιξή τους.

Η Σαγκάη είναι ο έβδομος προορισμός στον κόσμο που θα εξυπηρετείται από αεροσκάφη B787-9 Dreamliner της Etihad Airways, με το αεροσκάφος να εξυπηρετεί επίσης το Περθ, το Brisbane, τη Σιγκαπούρη, την Ουάσιγκτον, τη Ζυρίχη και το Ντίσελντορφ. Η Etihad Airways ξεκίνησε το δρομολόγιο στη Σαγκάη τον Μάρτιο του 2012, με πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις, με Airbus A330-200 δύο καμπίνων. Με την παράδοση επιπλέον 62 Boeing 787 Dreamliners  προγραμματισμένη κατά τα επόμενα χρόνια, ο τύπος αυτός αεροσκάφους θα αποτελέσει το στολίδι της Etihad Airways στο στόλο μεγάλων αποστάσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024