Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΈκθεση γλυπτών έργων του Ν. Φλώρου στο Κρατικό Μουσείο Αγ. Ισαάκ της Αγίας Πετρούπολης

Έκθεση γλυπτών έργων του Ν. Φλώρου στο Κρατικό Μουσείο Αγ. Ισαάκ της Αγίας Πετρούπολης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου στο περίφημο Κρατικό Μουσείο του καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ της Αγίας Πετρούπολης στη […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου στο περίφημο Κρατικό Μουσείο του καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τον επίσημο εορτασμό της συμπλήρωσης των 400 ετών από το θάνατο του Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο). Ο πολυβραβευμένος Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος, με τιμητικές διακρίσεις και εκθέσεις σε μουσεία ανά τον κόσμο, ανασυνθέτει δύο έργα του Ελ Γκρέκο και χρησιμοποιεί με σπάνια επιδεξιότητα ένα σύγχρονο υλικό, το χρωματιστό αλουμίνιο. Ο γλύπτης φιλοτέχνησε δύο ψηφιδωτά -ανάγλυφους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου: “Ο Διαμερισμός των Ιματίων του Χριστού” και “Η Ανάσταση του Χριστού”, με αυτήν τη μοναδική τεχνική. Η υπεύθυνη του Τμήματος των Διεθνών Σχέσεων του κρατικού Μουσείου του Ναού του Αγίου Ισαάκ κα Irada Vovnenko σημείωσε πως ο Νίκος Φλώρος είναι ο πρώτος Έλληνας που εκθέτει στο σπουδαίο αυτό ιστορικό χώρο στη καρδιά της Αγίας Πετρούπολης.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024