Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΚεντρικός καθαρισμός στο Σχοινιά

Κεντρικός καθαρισμός στο Σχοινιά

Ο άστατος καιρός δε φάνηκε ικανός να πτοήσει την αποφασιστικότητα των μελών και εθελοντών του Δικτύου Μεσόγειος SOS, που την Κυριακή 10 Μαΐου πραγματοποίησαν τον κεντρικό καθαρισμό της οργάνωσης, στην […]

Ο άστατος καιρός δε φάνηκε ικανός να πτοήσει την αποφασιστικότητα των μελών και εθελοντών του Δικτύου Μεσόγειος SOS, που την Κυριακή 10 Μαΐου πραγματοποίησαν τον κεντρικό καθαρισμό της οργάνωσης, στην πολύπαθη παραλία του Σχινιά και στο πλαίσιο της εκστρατείας “Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2015”. Πρωταγωνιστής, όπως πάγια παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, το πλαστικό σε όλες τις πιθανές του εκδοχές: πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, καλαμάκια, πλαστικές συσκευασίες φαγητού, κομμάτια μικροπλαστικού και βέβαια αναρίθμητες πλαστικές σακούλες μίας χρήσης, πολλές από τις οποίες ήταν βαθιά θαμμένες μέσα στην άμμο. Υπενθυμίζεται ότι η εκστρατεία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2015” επικεντρώνει το ενδιαφέρον της για μία ακόμη χρονιά στο πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον, εναρμονιζόμενη και με τις πρόσφατες εξελίξεις σε επίπεδο ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε νέα ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μέλη της Ε.Ε. επιτάσσονται μέσα στα επόμενα χρόνια, να μειώσουν δραστικά την πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη -“πολύ λεπτή”- πλαστική σακούλα μιας χρήσης. Ο επόμενος κεντρικός καθαρισμός του Δικτύου Μεσόγειος SOS έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 7 Ιουνίου σε παραλία του Αλίμου, ενώ η εκστρατεία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2015” θα διαρκέσει μέχρι 30 Ιουνίου με καθαρισμούς σε όλη τη χώρα.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024