Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΆδικος ο τρόπος υπολογισμού του φόρου διαμονής
Άρθρα

Άδικος ο τρόπος υπολογισμού του φόρου διαμονής

Άδικος και λάθος ο τρόπος υπολογισμού του φόρου διαμονής.

Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε γιατί ο τρόπος υπολογισμού του φόρου διαμονής είναι αναμφισβήτητα άδικος. Η χρήση της αστεροποίησης ενός καταλύματος ως κριτήριο για τη φορολογική επιβάρυνση είναι αντίθετη προς τη λογική. Ο λόγος είναι απλός: Η αστεροποίηση μόνη της δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία ενός ξενοδοχείου, αλλά κυρίως εξαρτάται από τον προορισμό. Είναι άδικο, για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Μύκονο με μέση τιμή 500 ευρώ να φορολογείται με τον ίδιο τρόπο με ένα αντίστοιχο ξενοδοχείο στα Στύρα Ευβοίας με μέση τιμή 100 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση, η φορολογική επιβάρυνση ανέρχεται στο 1,4%, ενώ στη δεύτερη φτάνει το 7%. Αυτό οδηγεί στον κίνδυνο να υπονομευθεί η ανταγωνιστικότητα των λιγότερο γνωστών προορισμών έναντι των καταξιωμένων προορισμών. Ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ δηλώνει πως επιδιώκει να ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη σε “άγνωστες” περιοχές ως μέσο καταπολέμησης του υπερτουρισμού, οι δράσεις τους αποκρύπτουν άνιση μεταχείριση και αδικαιολόγητες πρακτικές.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτή η αδικία από την κυβέρνηση, και ενδεχομένως να εξεταστεί η υιοθέτηση ενός ποσοστιαίου υπολογισμού του φόρου. Έτσι, η φορολογική επιβάρυνση θα είναι δίκαια ανάλογη με την πραγματική αξία πώλησης του κάθε καταλύματος, αντί για έναν πρόχειρο και οριζόντιο υπολογισμό.

Ιδρυτής - Flydest | + Άρθρα

O Σπύρος Γεωργίου δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού από το 1987 όπου εργάστηκε σε διάφορα ξενοδοχεία και πόστα.

Το 2003 ασχολήθηκε με το κόμματι των ηλεκτρονικών πωλήσεων και υπήρξε ο πρώτος που προχώρησε σε απευθείας συνεργασία διάφορους ΟΤΑ’s όπως Booking.com, Expedia, Hotelbeds κ.α.

To 2007 ιδρύει εταιρεία, θυγατρική ξενοδοχειακού oμίλου, και αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής με αντικείμενο την διαχείριση των ηλεκτρονικών πωλήσεων για ξενοδοχεία, με 290 μέλη και γραφεία σε Αθήνα και Καζαμπλάνκα.

To 2011 αναλαμβάνει CCO σε γνωστή ξενοδοχειακή αλυσίδα έχοντας υπό την εποπτεία του τα τμήματα κρατήσεων, πωλήσεων, εκδηλώσεων, marketing και revenue.

Επί 7 χρόνια διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Branch του IFITT. To 2021 ιδρύει τη Flydest.

To 2022 o Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος τον επέλεξε να αναλάβει την Τουριστική Στρατηγική του Δήμου Καρύστου.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024