Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΟ Υπερτουρισμός επιβάλει περιορισμούς και αναθεωρήσεις
Άρθρα

Ο Υπερτουρισμός επιβάλει περιορισμούς και αναθεωρήσεις

Οι περιορισμοί και τα προβλήματα του τουρισμού θα έρθουν σύντομα και στην Ελλάδα.

Ο υπερτουρισμός τείνει πλέον να γίνει κατάρα και όπως εξελίσσεται το πρόβλημα θα υποχρεώσει τις δημοφιλέστερες τουριστικά χώρες του πλανήτη να επιβάλλουν περιορισμούς που ήταν αδιανόητοι μέχρι πριν λίγα χρόνια. Ο κόσμος θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει πλήθος θεμάτων σχετικών με τα ταξίδια, θα ταξιδεύει σε εποχές που απέφευγε μέχρι τώρα, και δεν θα επισκέπτεται τα μεγάλα μουσεία. Επίσης, οι επενδύσεις σε μεγάλα ξενοδοχεία θα είναι ζημιογόνες, τα γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια θα είναι ανεπιθύμητα σε νησιά και λιμάνια κοντινά προς περίβλεπτα τουριστικά μέρη και οι τοπικοί πληθυσμοί θα είναι εχθρικοί προς όσους παραγνωρίζουν περιορισμούς και κανόνες που θα επιβληθούν για να ελέγξουν την έκταση του κακού. Ο τουρισμός εξελίσσεται σε πληγή του πλανήτη και παράλληλα με την κλιματική αλλαγή αποτελεί το δίδυμο των κινδύνων που πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Για την Ελλάδα, που καμαρώνει αυτάρεσκα κάθε λίγο και λιγάκι μετρώντας και συγκρίνοντας την αύξηση των τουριστικών αφίξεων, η λήψη άμεσων περιοριστικών μέτρων είναι απολύτως απαραίτητη. Η Αθήνα παρότι κακάσχημη πόλη είναι κορεσμένη τουριστικά, η Σαντορίνη δεν αντέχει άλλο τουριστικό φορτίο, η εκτροχιασμένη σε πολλά θέματα Μύκονος δεν είναι δυνατόν να “φιλοξενεί” 3-5 κρουαζιερόπλοια κάθε μέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, η Κρήτη δεν θα μπορεί σε λίγο να καλοδέχεται φιλόξενα τους ξένους κλπ. Η ποιότητα και το κόστος της ζωής μας επηρεάζονται καθοριστικά από την ανεξέλεγκτη και χωρίς κανόνες τουριστική εισβολή και η πιθανότητα να στραφούμε κάποια στιγμή κατά των ξένων και όσων τους φέρνουν στη χώρα μας είναι ορατή. Αν δεν οριοθετήσουμε περιορισμούς και προϋποθέσεις για την τουριστική μας πορεία θα καταντήσουμε ξέφραγο αμπέλι. Ας δεχθούμε τη σοφία που εμπεριέχει η ρήση “ουκ εν τω πολλώ το ευ” και ας κινηθούμε όσο υπάρχει καιρός.

+ Άρθρα

Διευθύνει το Ταξιδιωτικό Γραφείο Tropical Tours από την ίδρυσή του το 1987 και διακονεί τον τουρισμό για 52 συνεχή χρόνια

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024