Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΖαμπόνι Μαύρου Χοίρου στην Ανατολική Χαλκιδική, ένα εξαιρετικό προϊόν από το Αριστοτελικό Όρος
Γαστρονομία

Ζαμπόνι Μαύρου Χοίρου στην Ανατολική Χαλκιδική, ένα εξαιρετικό προϊόν από το Αριστοτελικό Όρος

Το ζαμπόνι μαύρου χοίρου από την Ανατολική Χαλκιδική, πλούσιο σε Ω3, προσφέρει μια υγιεινή επιλογή σνακ, συνδυάζοντας την αρχαία ελληνική γαστρονομική παράδοση με σύγχρονες διατροφικές τάσεις.

Εξαιρετικό σε γεύση και πλούσιο σε Ω3 λιπαρά είναι το ζαμπόνι μαύρου χοίρου, ένα ιδιαίτερα εύγευστο αλλαντικό, που παρασκευάζεται στη Χαλκιδική από καθαρό κρέας μαύρου χοίρου: πρoετοιμάσθηκε με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΜΥΡΤΑΛΗ, ο οποίος προχώρησε σε μεταποίηση και παραγωγή ενός πραγματικά υγιεινού snack, που ήδη διοχετεύεται από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη σε ξενοδοχειακές μονάδες, restaurants και σε επιλεγμένα cocktail & all day bars στην Ανατολική Χαλκιδική.

Το ζαμπόνι παρασκευάζεται από 100% κρέας μαύρου χοίρου Βαρβάρας (μπούτι και σπάλα), χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών.

Αποτελεί:

·πρόταση ενός ποιοτικού πρωινού, που στηρίζεται σε χρήση τοπικών προϊόντων, αντικαθιστώντας άλλης προέλευσης συνθετικά αλλαντικά, αλλά και

·πρόταση σε ποικιλίες snacks, οι οποίες συνοδεύουν αγιορείτικους ή τοπικούς οίνους.

Το ζαμπόνι συνοδεύει επίσης οινογευσίες στα τοπικά οινοποιεία, ενώ σερβίρεται ως starter στα gourmet δείπνα επιλεγμένων τοπικών ξενοδοχειακών μονάδων. Εξαιρετικές είναι και οι πίτσες, οι οποίες είναι βασισμένες στη χρήση του.

O μαύρος χοίρος αποτελεί φυλή αρχέγονου ελληνικού χοίρου και αναπτύσσεται με ημιεκτατική εκτροφή. Μεγάλο μέρος της ζωής του ζει ελεύθερος σε ορεινούς βοσκότοπους, με σημαντική ή και μοναδική τροφή τα βελανίδια, τα οποία δίνουν στα ζώα περισσότερους μήνες ζωής και λιγότερο βάρος / λίπος σε σχέση με τις συμβατικές ράτσες ζώων. Έχει σαφώς πιο κόκκινο κρέας από τα γνωστά χοιρινά, πιο χυμώδες – πιο νόστιμο – πιο ζουμερό – πιο υγιεινό.

Η μονάδα εκτροφής μαύρου χοίρου στη Βαρβάρα, στις πλαγιές του Αριστοτελικού Όρους, αποτελεί όχι μόνο φυσική αλλά και ιστορική συγκυρία, δεδομένου ότι συνδέει γαστρονομικά την αρχαιοελληνική γαστρονομική παράδοση με τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Το brand «μαύρος χοίρος» αποτελεί μέρος του αριστοτελικού branding.

Έχοντας εισέλθει σε μια νέα εποχή, όπου η τοπική παραγωγή γίνεται συνώνυμο της εκλεκτής γαστρονομίας και συστατικό ανάπτυξης ενός υγιούς και προπαντός γηγενούς τουριστικού προϊόντος, η Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη καθιστά τον αγροτουρισμό οικονομικό πυλώνα, ενισχύοντας παράλληλα τους νέους, που ασχολούνται με τη γη και τη θάλασσα (επιχειρηματικότητα).

Επενδύοντας στην τοπική παράδοση και κατ΄ επέκταση στον πολιτισμό, οι επιχειρηματίες της Ανατολικής Χαλκιδικής συμπεριλαμβάνουν τη γαστρονομία στους ισχυρούς τουριστικούς πυλώνες, οι οποίοι διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική προβολή του Δήμου Αριστοτέλη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024