Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑντιδρά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου

Αντιδρά ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων για την κατεδάφιση του Ξενία Ηρακλείου

Ενώ η κατεδάφιση ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, το θέμα της διατήρησης του ξενοδοχείου “Ξενία” Ηρακλείου επανέρχεται στο φως από τις αντιδράσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου. Από την πλευρά του […]

Ενώ η κατεδάφιση ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα, το θέμα της διατήρησης του ξενοδοχείου “Ξενία” Ηρακλείου επανέρχεται στο φως από<...> τις αντιδράσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γ. Κουράκης ξεκαθάρισε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατεδάφιση του κτιρίου θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση.

Στην επιστολή του, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, απευθύνει ύστατη έκκληση προκειμένου να σωθεί το Ξενία, τονίζοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερο σημείο του παραδοσιακού παραλιακού μετώπου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πόλης, που με τη φυσική του υπόσταση, σηματοδοτεί τη σύγχρονη εξέλιξη της από τη δυναμική είσοδο της στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον.

“Αισιοδοξούμε ότι αξίζει, ίσως έχει ακόμα νόημα να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε προς όφελος της πόλης μας ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας, – συγκρατημένα βέβαια γιατί το σοκ και η θλίψη από την κατεδάφιση του διατηρητέου ιστορικού μνημείου της Π. Ηλεκτρικής είναι ακόμα πολύ νωπά – Όμως, το Ξενία είναι ακόμα εκεί – χωρίς ηλικία, έτοιμο να υποδεχθεί τη σύγχρονη πραγματικότητα”, επισημαίνει ο Σύλλογος.

Η ανακοίνωση συνεχίζει τονίζοντας “Το Ξενία, κτισμένο στο ιδιαίτερο αυτό σημείο του παραδοσιακού παραλιακού μετώπου, είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσει η Βικελαία Βιβλιοθήκη το χώρο που της αξίζει αλλά και τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε έναν Πνευματικό Φάρο που θα καλεί τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να βιώσουν μια μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία. Με τη Βικελαία Βιβλιοθήκη ως βασική – κεντρική επαναχρησιμοποίησή του μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική διαδρομή που οραματιζόμαστε να έχει η πόλη μας στον 21ό αιώνα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024