Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΟ Όμιλος Aldemar Resorts με την WE4ALL κάνει περιβαλλοντικές δράσεις
Περιβάλλον

Ο Όμιλος Aldemar Resorts με την WE4ALL κάνει περιβαλλοντικές δράσεις

We4All

Ο Όμιλος Aldemar Resorts, μέσω της πρωτοβουλίας «Care», συνεργάστηκε με την We4all στην περιβαλλοντική συμμαχία, φυτεύοντας 100 δέντρα στην Αρχαία Ολυμπία

Ο Όμιλος Aldemar Resorts, στο πλαίσιο του προγράμματος του Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Care», και με πυξίδα τη διαχρονική αγάπη για το περιβάλλον εντάχθηκε στην Περιβαλλοντική Συμμαχία της We4all και ένωσε τις δυνάμεις του μαζί της υποστηρίζοντας το Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό της έργο. Ο παγκόσμιος αυτός μη κερδοσκοπικός οργανισμός ξεκίνησε το 2018 με στόχο να θυμίζει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας, αλλά και να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί.

Ο Όμιλος Aldemar Resorts, παράλληλα με τις άλλες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του, ανέλαβε να στηρίξει την περιοχή της Ηλείας που έχει επανειλημμένα πληγεί τα τελευταία έτη από καταστροφικές πυρκαγιές. Πιο συγκεκριμένα, και με τη συνέργεια και τεχνογνωσία της We4all φύτευσε 100 δενδρύλλια στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Τα δέντρα δεν επιλέχθηκαν τυχαία, καθώς σεβόμενοι την τοπική πανίδα φυτεύτηκαν δασικά, οπωροφόρα και μελισσοκομικά φυτά: κυπαρίσσια, χαρουπιές, βελανιδιές, ακακίες, δάφνες Απόλλωνα.

Οι νέοι πνεύμονες πρασίνου θα έχουν άμεσο θετικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα της πληγείσας περιοχής, καθώς τα δέντρα που φυτεύτηκαν θα παράγουν κατά μέσο όρο, ετησίως 11.700 κιλά οξυγόνο, ενώ θα απορροφούν κατά μέσο όρο ετησίως 2.200 κιλά διοξείδιο του άνθρακα. Παράλληλα, η φύτευση οπωροφόρων και μελισσοκομικών δενδρυλλίων ενισχύει και την οικονομία της περιοχής που έχει αγροτικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα για τις επόμενες γενιές της τοπικής κοινότητας, μέσω της υποβοήθησης των αγροτικών δραστηριοτήτων και του τουρισμού.

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, με την ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης δήλωσε: «Τα θέματα βιωσιμότητας ξεκινάνε από την πρόληψη. Όταν όμως η πρόληψη δεν επαρκεί, θεωρούμε ότι ως Aldemar θα πρέπει να είμαστε παρόντες και πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία συμμετέχοντας στην αποκατάσταση με στόχο ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια φυσική καταστροφή μένει καταστροφή μόνο όταν παραμένουμε απλά θεατές».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024