Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΤο Novotel Athens ανανεώνει τη γαστρονομική του ταυτότητα
Γαστρονομία

Το Novotel Athens ανανεώνει τη γαστρονομική του ταυτότητα

Το Novotel Athens προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες με την προσθήκη του Chef Παναγιώτη Βαλσαμάκη, ο οποίος φέρνει την παράδοση και δημιουργικότητα στα εστιατόρια NOV’agora και Clair de Lune, ενισχύοντας τη γαστρονομική φιλοσοφία του ξενοδοχείου.

Ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες επιφυλάσσει στους επισκέπτες του το Novotel Athens, μέλος της Accor, καλωσορίζοντας στην ομάδα του τον καταξιωμένο Chef Παναγιώτη Βαλσαμάκη, ο οποίος αναλαμβάνει το τιμόνι των εστιατορίων του ξενοδοχείου, NOV’agora και Clair de Lune. Έχοντας στο ενεργητικό του πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της ελληνικής γαστρονομίας, έρχεται να ενσωματώσει την παράδοση στα μενού των εστιατορίων προσδίδοντας παράλληλα μια σύγχρονη προσέγγιση και μια δημιουργική πινελιά. Με τη νέα αυτή συνεργασία, το Novotel επιδιώκει να προσφέρει στους επισκέπτες του μια αυθεντική εμπειρία γεύσης, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον στην καρδιά της Αθήνας.

Η μαγειρική εμπειρία του Παναγιώτη Βαλσαμάκη τού επέτρεψε να αποκτήσει εξαιρετικές πρακτικές δεξιότητες, τις οποίες εξέλιξε στο Λονδίνο, στο St. Moritz, στο Ντουμπάι, αλλά και στην Καραϊβική. Με κρητικές και μικρασιατικές ρίζες, συνάντησε τη μαγειρική τέχνη και την αγάπησε από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, έχοντας ως ερεθίσματα τη μητέρα και τη γιαγιά του. Η εντυπωσιακή επαγγελματική πορεία του στη συνέχεια, τον κατατάσσουν ψηλά στη γαστρονομική σκηνή, ενώ συστήθηκε επισήμως στο ελληνικό κοινό στην Costa Navarino και το Belvedere – Nobu Matsuhisa.

Γαστρονομική φιλοσοφία με μεσογειακές γεύσεις

Οι λάτρεις της γαστρονομίας μπορούν να απολαύσουν στα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου NOV’agora και Clair de Lune, πιάτα εμπνευσμένα από τη Μεσογειακή κουζίνα, συνδυάζοντας τεχνικές από το παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα. Κατά τους θερινούς μήνες, οι επισκέπτες απολαμβάνουν γαστρονομικές προτάσεις με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη ή στον όμορφο κήπο του ξενοδοχείου, σε μία εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα που φέρει την υπογραφή και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν τα ξενοδοχεία Novotel. Η γαστρονομική εμπειρία στα εστιατόρια του Novotel Athens ταξιδεύει τους επισκέπτες του μέσα από εξαιρετικές επιλογές γευστικών πιάτων με την υπογραφή του Executive Chef Παναγιώτη Βαλσαμάκη. Στο προσεγμένο μενού περιλαμβάνονται επιλογές ορεκτικών, όπως το carpaccio παντζαριού με φέτα, μάραθο, άνηθο, λιαστή ντομάτα και ρίγανη, ενώ στα κυρίως πιάτα επιλογές όπως το “Grilled dentex” με κρούστα βοτάνων, πουρέ σελινόριζας, τοπικά χόρτα και σάλτσα λεμονιού-λαδιού. Στο γλυκό φινάλε κλέβουν τις εντυπώσεις το “Λουκούμι mignardise”, αλλά και το “Salted caramel” με σοκολάτα και βατόμουρα.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, το Novotel Athens ντύνεται με εορταστική διάθεση και προσκαλεί τους επισκέπτες του να γιορτάζουν μαζί με ένα πλούσιο μενού με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Βαλσαμάκη, βασισμένο στα έθιμα των ημερών και με πινελιές που ακολουθούν την τάση της εποχής. Η γευστική περιήγηση στο εορταστικό μενού ξεκινά με μια πρώτη στάση στα ορεκτικά, όπως τη σούπα με κάστανα και ουίσκι. Από το γιορτινό τραπέζι δεν θα μπορούσε να λείπει από τα κυρίως η ψητή γαλοπούλα με προσούτο, κάστανα, μούρα, ψητά λαχανικά με μέλι και σάλτσα φασκόμηλου. Τον γλυκό επίλογο του μενού θα σφραγίσει ευχάριστα το Christmas Log Chestnut με φρούτα του δάσους, ενώ μία έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες με τα Surprise Christmas bites.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024