Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕυρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για οδηγούς τουριστικών πούλμαν
Οδικές μεταφορές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέοι κανόνες για οδηγούς τουριστικών πούλμαν

coach

Ο World Road Transport Organisation χαιρετίζει την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των συμβιβαστικών τροπολογιών για τους κανόνες οδήγησης και χρόνου ανάπαυσης των οδηγών τουριστικών πούλμαν.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τις συμβιβαστικές τροπολογίες σχετικά με τους κανόνες οδήγησης και χρόνου ανάπαυσης για τους οδηγούς τουριστικών πούλμαν που υποστήριξε η Επιτροπή Μεταφορών του Κοινοβουλίου τον περασμένο μήνα. Αυτή η ψηφοφορία “προετοιμάζει” τους οδηγούς τουριστικών πούλμαν, τους επιβάτες και τους φορείς εκμετάλλευσης για ένα θετικό αποτέλεσμα κατά τις επερχόμενες τριμερείς διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο του 2024, δίνοντας τελικά στους συγκεκριμένους οδηγούς κανόνες που προορίζονται για το επάγγελμά τους.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες τροπολογίες που υποστήριξε η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οδηγοί τουριστικών πούλμαν θα μπορούν να χωρίσουν τα 45λεπτα διαλείμματά τους σε δύο διαλείμματα των τουλάχιστον 15 λεπτών. Σε ταξίδια διάρκειας έξι ή περισσότερων ημερών, οι οδηγοί θα μπορούν, μία φορά ανά ταξίδι, να συνεχίσουν να οδηγούν για μια επιπλέον ώρα και να ανακτήσουν το διάλειμμά τους στη συνέχεια. Θα μπορούν επίσης να οδηγούν μεγαλύτερες εθνικές εκδρομές έως και 12 ημερών, προς το παρόν δυνατές μόνο κατά τη διάρκεια διεθνών ταξιδιών.

Ο διευθυντής Υποστήριξης της ΕΕ της IRU (World Road Transport Organisation), Raluca Marian, δήλωσε: “Οι τομείς των οδικών μεταφορών και του τουρισμού είναι καθ’οδόν για μια μεγάλη νίκη κατά τις επερχόμενες τριμερείς διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024. Είμαστε πολύ κοντά στο να δώσουμε επιτέλους στους οδηγούς πούλμαν κανόνες που προορίζονται για την εργασία τους, διαφορετικές από αυτές των οδηγών φορτηγών. Ο νόμος θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ το α’ εξάμηνο του 2024.

“Οι ισχύοντες κανόνες βλάπτουν την ευημερία των οδηγών πούλμαν, εμποδίζουν τον τουριστικό τομέα της Ευρώπης και εμποδίζουν την ευημερία της ασφαλέστερης και πιο φιλικής προς το περιβάλλον μορφής συλλογικής μεταφοράς επιβατών. Τώρα προσβλέπουμε σε μια ταχεία τριμερή διαπραγμάτευση με το Συμβούλιο και την Επιτροπή που θα δώσει τελικά στους οδηγούς τουρισμού πούλμαν την επιλογή να οργανώσουν τα διαλείμματά τους με βάση τη φύση της εργασίας τους και τις ανάγκες των επιβατών τους, μεταξύ άλλων και με την επέκταση των εθνικών ταξιδιών τους σε 12 ημέρες”, πρόσθεσε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024