Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαTÜV HELLAS: Απονεμήθηκε το πρώτο διαπιστευμένο πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό
Βιωσιμότητα

TÜV HELLAS: Απονεμήθηκε το πρώτο διαπιστευμένο πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό

Σημειώνεται πως το CRETAN MALIA PARK είναι το τέταρτο ξενοδοχείο παγκοσμίως που κατέχει αυτή την πιστοποίηση και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 21401:2018.

Η βιώσιμη ανάπτυξη φαίνεται να πρωτοστατεί στα πλάνα της TÜV HELLAS NORD. Μάλιστα η εταιρία απένειμε το πρώτο διαπιστευμένο πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «CRETAN MALIA PARK» με βάση το ISO 21401:2018-Sustainability management system for accommodation establishments.

Σημειώνεται πως το CRETAN MALIA PARK είναι το τέταρτο ξενοδοχείο παγκοσμίως που κατέχει αυτή την πιστοποίηση και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 21401:2018 τουρισμός και συναφείς υπηρεσίες – συστήματα διαχείρισης βιωσιμότητας για εγκαταστάσεις καταλυμάτων.

Με την εν λόγω πιστοποίηση ανοίγει ο δρόμος για τις υπόλοιπες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας αποτελεί πλέον βασική προτεραιότητα για την τουριστική βιομηχανία αλλά και για την πολιτική ηγεσία.

Σημειώνεται πως το CRETAN MALIA PARK (μέλος των DESIGN HOTELS), το οποίο – βρίσκεται στα Μάλια της Κρήτης αποτελεί ένα τουριστικό ξενοδοχειακό θέρετρο, το οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο Mediterranean Responsible Living. Παράλληλα, λειτουργεί με βασικό χαρακτηριστικό την αφοσίωση στην επίτευξη και εξασφάλιση βιωσιμότητας, η οποία κατέχει ιδιαίτερη θέση στο όραμα του ξενοδοχείου.

Η απονομή του πιστοποιητικού πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση παρουσία από την πλευρά της Cretan Malia Park της κ. Αγάπης Σμπώκου (CEO PHAEA Resorts), του κ. Χαράλαμπου Φωσκολάκη (μέλος του διοικητικού συμβουλίου), και από την πλευρά του Φορέα του κ. Σάββα Πελτέκη, διευθύνοντος συμβούλου.

Ο κ. Σάββας Πελτέκης, διευθύνων σύμβουλος της TÜV HELLAS δήλωσε: «Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας είναι αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο στοίχημα της τουριστικής βιομηχανίας. Καθώς οι αφίξεις στη χώρα μας πολλαπλασιάζονται, είναι απαραίτητο οι επαγγελματίες του χώρου να υιοθετούν βιώσιμες πρακτικές που θα εξασφαλίσουν την αειφορία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς ο φορέας μας εξέδωσε το πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό, αναδεικνύοντας το πλαίσιο για την εξασφάλιση και την πιστοποίηση των πρακτικών αυτών. Το CRETAN MALIA PARK, μέσω της σχετικής πιστοποίησης αποτελεί πλέον παράδειγμα προς μίμηση αλλά και ταυτόχρονα έναν άξιο πρεσβευτή της ελληνικής φιλοξενίας, η οποία εκτός από εξαιρετική μπορεί και οφείλει να είναι ταυτόχρονα και βιώσιμη».

Η κ. Αγάπη Σμπώκου από το Cretan Malia τόνισε ότι: «Η στρατηγική μας είναι να προσφέρουμε μια εμπειρία πολυτελούς φιλοξενίας με έντονη την αίσθηση της τοπικότητας. Η εξεύρεση ισορροπίας είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι επίσης αυτό που μας κρατάει σε εγρήγορση. Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητές μας και ανταποκρινόμαστε στα διεθνή πρότυπα. Είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που γίναμε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία παγκοσμίως που κατέχουν αυτή την πιστοποίηση, η οποία αποδεικνύει την αδιαπραγμάτευτη δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την κοινωνική ευθύνη.

Η PHAEA δεσμεύεται για συνεχή ανάπτυξη ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο βιώσιμη Ελλάδα. Έχοντας συνείδηση του αντίκτυπου που έχει κάθε μια από τις αποφάσεις μας. Θεωρούμε την πιστοποίηση ISO 21401 για τη βιώσιμη διαχείριση ως κίνητρο για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα τις PHĀEA και αποτελεί τη διάσταση μέσω της οποίας αντιλαμβανόμαστε και αναπτύσσουμε το οικοσύστημά μας».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024