Τελευταία νέα
HomeΕιδήσειςΗ AFEA συνδιοργάνωσε το 28ο Παγκόσμιο Παιδιατρικό Συνέδριο στο Βανκούβερ του Καναδά
MICE

Η AFEA συνδιοργάνωσε το 28ο Παγκόσμιο Παιδιατρικό Συνέδριο στο Βανκούβερ του Καναδά

Η κοινοπραξία της MCI/AFEA σε συνεργασία με τη Διεθνή Παιδιατρική Εταιρία (IPA – International Pediatric Society) και Επιτροπή της Καναδέζικης Παιδιατρικής Εταιρείας (CPS – Canadian Pediatric Society) υποστήριξαν την πλήρη οργάνωση του διεθνούς συνεδρίου, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο το εύρος της προετοιμασίας και διεξαγωγής του.

H AFEA σε συνεργασία με τον κορυφαίο όμιλο στην οργάνωση συνεδρίων, MCI, και συγκεκριμένα με την εταιρεία MCI Canada, ανακοινώνουν την επιτυχημένη συνεργασία τους για την οργάνωση του 28ου Παγκοσμίου Παιδιατρικού Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο του Βανκούβερ, στον Καναδά, στις 17-22 Αυγούστου 2016.
 
Το παγκόσμιο συνέδριο IPA 2016 με θέμα «Community, Diversity, Vitality», και το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.800 σύνεδροι, από 118 χώρες παγκοσμίως, φιλοξένησε τους «ειδικούς» στο χώρο της παγκόσμιας παιδιατρικής με στόχο να προάγει την καλύτερη φυσική, ψυχική και κοινωνική υγεία για παιδιά και εφήβους ανά τον κόσμο.
 
Το IPA 2016 είχε διάρκεια 6 ημερών, και το πλούσιο επιστημονικό του πρόγραμμα φιλοξένησε 12 προσυνεδριακά σεμινάρια, 87 επιστημονικές συνεδρίες, 250 προσκεκλημένους ομιλητές, παρέχοντες σε παιδιάτρους από όλο τον κόσμο μία ιδανική πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών, γνώσης και καλύτερων πρακτικών στο χώρο της παιδικής υγείας.
 
Η κοινοπραξία της MCI/AFEA σε συνεργασία με τη Διεθνή Παιδιατρική Εταιρία (IPA – International Pediatric Society) και Επιτροπή της Καναδέζικης Παιδιατρικής Εταιρείας (CPS – Canadian Pediatric Society) υποστήριξαν την πλήρη οργάνωση του διεθνούς συνεδρίου, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλο το εύρος της προετοιμασίας και διεξαγωγής του.
 
Το συνέδριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων σε συνέδρους και προσκεκλημένους, και καταχωρήθηκε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα συνέδρια τόσο επιστημονικά αλλά και οργανωτικά, στην ιστορία της IPA.
 
Highlights του επιστημονικού προγράμματος:
Anthony Lake, διευθυντής της UNICEF (κύριος ομιλητής): “Η εμπειρία των αθώων: Διαμορφώνοντας τα παιδικά μυαλά και το μέλλον τους”.
Anthony Costello, διευθυντής στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO): “Η παιδική υγεία παγκοσμίως” 
Christopher Fabian (UNICEF), Susannah Stern (University of San Diego), Aidan Scott (Speakbox): “Πώς οι παιδίατροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες της επικοινωνίας για να λύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά όλων των ηλικιών σε ορισμένες από τις πιο ευάλωτες περιοχές”.
Richard Horton, αρχισυντάκτης στο Lancet: “Η παιδική υγεία είναι πλανητική υγεία
Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, τέως πρόεδρος της IPA: Άνοιγμα και κλείσιμο Συνεδρίου/ Οργάνωση συνεδριών επικεντρωμένων  στο μέλλον της παιδικής υγείας παγκοσμίως
• Dr. Zulfiqar Bhutta, πρόεδρος της IPA: Οργάνωση συνεδριών και ομιλητής, “Συζητώντας την παιδική υγεία τώρα και στο μέλλον
 
H IPA επενδύει στη στενή συνεργασία με παιδιάτρους από 140 χώρες, με κοινό στόχο τη βελτίωση της φυσικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας παιδιών και εφήβων ανά τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία της IPA, την Καναδέζικη Παιδιατρική Εταιρία, αλλά και φυσικά τον γραφείο οργάνωσης –  PCO (Professional Congress Organizer) – MCI/AFEA για τον ζήλο τους και την υποστήριξή τους, ώστε η IPA να επιτύχει τους στόχους της και το όραμά της“, δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρίας, Dr. Zulfiqar Bhutta.
 
O τέως πρόεδρος της IPA, και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, καθηγητής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, που κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος είχε την ευθύνη του συνεδρίου από πλευράς IPA σε συνεργασία με την Καναδέζικη Παιδιατρική Εταιρία ανέφερε: “H Διεθνής Παιδιατρική Εταιρία είναι ευτυχής με το αποτέλεσμα και την επιτυχημένη διεξαγωγή του 28ου Διεθνούς Παιδιατρικού Συνεδρίου και τη συνεργασία της με το MCI/AFEA. O συνδυασμός της επιστημονικής αριστείας με την επαγγελματική οργάνωση ενός τόσο απαιτητικού έργου, καθώς η αφοσίωση στους στόχους της IPA, υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες που συνέβαλλαν στην επιτυχία του φετινού συνεδρίου“.
 
Ο πρόεδρος του συνεδρίου εκ μέρους της Καναδέζικης Παιδιατρικής Εταιρίας, Dr. Doug McMillan, ανέφερε, “To Vancouver καλωσόρισε τη Διεθνή Παιδιατρική Εταιρία τον Αύγουστο του 2016, με στόχο να προάγει την καλύτερη υγεία για παιδιά και εφήβους ανά τον κόσμο. Η IPA, η CPS και το γραφείο οργάνωσης MCI/AFEA κατάφεραν να αναδείξουν τις δυνατότητες και φιλοξενία του προορισμού Καναδά και να οργανώσουν ένα κορυφαίο συνέδριο“.
 
Η Rose Ironside, MCI’s Managing Director για τον Καναδά, και η ηγεσία της AFEA, δ/νοντες σύμβουλοι, κ. Σ. Νικολακόπουλος & κ. Α. Λυγνός σχολίασαν: “Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην ηγεσία της Διεθνούς Παιδιατρικής Εταιρίας (IPA) για την εμπιστοσύνη τους και την ανάθεση του 28ου Διεθνούς Παιδιατρικού Συνεδρίου, που ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

 

Ετικέτες
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024