Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΠΑΔΑ – ΕΛΜΕΠΑ: Executive μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων
Εκπαίδευση

ΠΑΔΑ – ΕΛΜΕΠΑ: Executive μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Το πρόγραμμα έχει επαγγελματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε στελέχη, διαχειριστές και ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Δημιουργήθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Π.Α.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) το πρώτο «Executive MBA in Hotel Management» στην Ελλάδα.

Πρόκειται για εξειδικευμένες γνώσεις στην Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων που υλοποιείται από Δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με κύρια διαφοροποιητικά στοιχεία από όλα τα υπόλοιπα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στον Τουρισμό.

Το πρόγραμμα έχει επαγγελματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε στελέχη, διαχειριστές και ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (με επαγγελματική εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο ή αποφοίτους τριτοβάθμιας τουριστικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία) με στόχο την επαγγελματική τους ανέλιξη, μέσω των εξειδικευμένων και εφαρμοσμένων γνώσεων που προσφέρονται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου της φιλοξενίας.

Χθες πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο την ««Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων– Executive MBA in Hotel Management» Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών εκπροσώπησαν ο κ. Δημήτρης Λαλούμης, καθηγητής Π.Α.Δ.Α. και πρόεδρος του Οργανισμού ΄΄Δράση για την Ανάπτυξη του Τουρισμού και την Τουριστική Εκπαίδευση (ΔΡ.Α.Τ.Τ.Ε.), ο κ. Κων/νος Μαρινάκος, επίκουρος καθηγητής Π.Α.Δ.Α. και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και ο κ. Κων/νος Σεργόπουλος, επίκουρος καθηγητής Π.Α.Δ.Α., σύμβουλος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ακολούθως αναφέρθηκαν σε θέματα που άπτονται της σύγχρονης πραγματικότητας στην τουριστική εκπαίδευση, στις πραγματικές ανάγκες στελέχωσης της ξενοδοχειακής αγοράς και αναγκαιότητας ύπαρξης ενός εξειδικευμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στον κλάδο της φιλοξενίας, στα διαφοροποιητικά στοιχεία που το διέπουν και την ισχυρή διασύνδεσή του με την ξενοδοχειακή αγορά.

«Executive MBA in Hotel Management»

Όπως προαναφέρθηκε το παρόν ΔΠΜΣ, αποτελεί την μοναδική εκπαιδευτική διαδρομή στην Ελλάδα για απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων στην Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων που υλοποιείται από Δημόσια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με κύρια διαφοροποιητικά στοιχεία από τα υπόλοιπα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στον Τουρισμό, την εξειδικευμένη γνώση, την πολυετή και υψηλής ποιότητας διδακτική και επαγγελματική εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο του ακαδημαϊκού της προσωπικού και την ισχυρή διασύνδεσή του με την ξενοδοχειακή αγορά.

Όπως επισημάνθηκε σκοπός του Προγράμματος είναι να ενισχύσει τις γνώσεις των στελεχών του κλάδου της φιλοξενίας, ο οποίος αλλάζει με έντονο ρυθμό, δεδομένου ότι το διαδίκτυο διευκολύνει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό και δημιουργεί νέες ευκαιρίες και κινδύνους στην ξενοδοχειακή αγορά.

Οι ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών έχουν διαφοροποιηθεί, ενώ νέες πεποιθήσεις έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με τα μοντέλα διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων. Η σημασία της καινοτομίας παίρνει νέες διαστάσεις και η διαχείριση κρίσεων (όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση κ.λπ.) μπαίνει δυναμικά στο πεδίο των πιθανοτήτων. Η ευαισθησία της πελατείας απέναντι στην υγειονομική ασφάλεια, στα περιβαλλοντικά προβλήματα και τις ραγδαίες εξελίξεις της ψηφιακής τεχνολογίας, απαιτούν διαρκή επικαιροποίηση των δεξιοτήτων των στελεχών και διαχειριστών της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024