Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣυνεργασία της FedHATTA με το ΙΕΚ Αναβύσσου στην εκπαίδευση
Τουριστική εκπαίδευση

Συνεργασία της FedHATTA με το ΙΕΚ Αναβύσσου στην εκπαίδευση

Πραγματικές συνθήκες εργασίας για τους σπουδαστές. 'Επενδύουμε στην εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών', λέει ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λ. Τσιλίδης.

Με συνθήκες πραγματικού πλαισίου εργασίας εμπλουτίζεται, χάρη στη συμβολή της Ομοσπονδίας FedHATTA, το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Στελεχών Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού, του ΙΕΚ Αναβύσσου, που αφορά την εκπαίδευση σπουδαστών που φιλοδοξούν να εργασθούν στον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Tην περασμένη Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης συναντήθηκε με το επιτελείο της υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη, τον πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρο Βασιλικό, και τη Διοίκηση και εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ΙΕΚ Αναβύσσου, στο πλαίσιο εκδήλωσης των σπουδαστών και καθηγητών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Η επίσκεψη του κ. Τσιλίδη στο ΙΕΚ Αναβύσσου δεν ήταν εθιμοτυπική, καθώς σηματοδοτούσε την εκκίνηση στο αντικείμενο εργασίας των σπουδαστών του τμήματος Στελεχών Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού, αφού με παρέμβαση της Ομοσπονδίας ξεκίνησε η διαδικασία διαμόρφωσης πλαισίου επαγγελματικών προδιαγραφών εντός της Σχολής.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της FedHATTA, “οι σπουδαστές θα έχουν άμεση εμπειρία του εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο θα κληθούν μελλοντικά να επανδρώσουν. Εντός της Σχολής θα δημιουργηθεί ένα εικονικό τουριστικό γραφείο, με πραγματικές θέσεις εργασίες, πραγματικές συνθήκες έκδοσης αεροπορικού εισιτηρίου, με τη βοήθεια και υποστήριξη της Travelport και της σύγχρονης πλατφόρμας της για ηλεκτρονική έκδοση, πραγματικές συνθήκες κράτησης για εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό. Αυτό σημαίνει ότι η φοίτηση στη σχολή θα συνοδεύεται από εμπειρία που συναντάται σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στις Ημέρες Καριέρας, πεπειραμένοι τουριστικοί πράκτορες θα επισκέπτονται την Σχολή για να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και την τεχνογνωσία τους στους σπουδαστές, ώστε η θεωρία να ‘ακουμπά’ στην πράξη και να έχουν τη δυνατότητα συνάντησης με τους ανθρώπους του οργανωμένου τουρισμού, διαπιστώνοντας ποιo κομμάτι του τους ενδιαφέρει για τη σταδιοδρομία τους.

Η Ομοσπονδία FedHATTA αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της ουσιαστικής και αποτελεσματικής εκπαίδευσης, και γι’αυτό επενδύουμε τις προσπάθειές μας στη δημιουργία ενός πλαισίου εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών“.

Οι επισκέπτες του εκπαιδευτηρίου ξεναγήθηκαν, με την βοήθεια της διευθύντριας της Σχολής, κας Χαράς Κοβούση, στις μονάδες, ενώ συζήτησαν για το πρόγραμμα κατάρτισης των σπουδαστών και μελλοντικών επαγγελματιών του τουρισμού της χώρας.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023
14/03/2023