Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑύξηση επισκεπτών και εκθετών, buyers, προκαθορισμένα ραντεβού και σημαντικές εκδηλώσεις στην 21η Philoxenia

Αύξηση επισκεπτών και εκθετών, buyers, προκαθορισμένα ραντεβού και σημαντικές εκδηλώσεις στην 21η Philoxenia

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHLOXENIA: Αύξηση μεγαλύτερη του 50%, σε σχέση με την ίδια ημέρα πέρσι, κατέγραψε την Παρασκευή, η 21η Philoxenia, υπογραμμίζοντας τον έντονα εμπορικό χαρακτήρα της έκθεσης. Οι εμπορικοί επισκέπτες της, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα και από 11 χώρες…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHLOXENIA: Αύξηση μεγαλύτερη του 50%, σε σχέση με την ίδια ημέρα πέρσι, κατέγραψε την Παρασκευή, η 21η Philoxenia,<...>υπογραμμίζοντας τον έντονα εμπορικό χαρακτήρα της έκθεσης. Οι εμπορικοί επισκέπτες της, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα και από 11 χώρες και συγκεκριμένα τις Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία και Μαυροβούνιο και Τουρκία, πραγματοποίησαν εκατοντάδες επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες της διοργάνωσης, οι οποίοι δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα φιλοξενίας των 80 επιλεγμένων αγοραστών, από 18 χώρες, που έχει προσκαλέσει η Helexpo, καθώς και από το σύνολο της διοργάνωσης.

Σημαντική παρέμβαση στο Συνεδριακό Τουρισμό, ως πρόκληση και στόχο αυτής της μεγάλης και προσοδοφόρας κατηγορίας, αποτέλεσε η ημερίδα της Ηelexpo, σε συνεργασία με τη HAPCO και το TCVB, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός”.

Ο πρόεδρος της Helexpο κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο εκθεσιακό και συνεδριακό φορέα της Νοτιανατολικής Ευρώπης, τόνισε ότι “η Ηelexpo, παράλληλα με την αναπτυξιακή στρατηγική για τη μετεξέλιξη της Ελλάδας, σε Διεθνές Περιφερειακό Εκθεσιακό Κέντρο, στοχεύει και στη μετεξέλιξή της, σε Παγκόσμιο Συνεδριακό Προορισμό”.

Παράλληλα, και με στόχο την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμό ειδικά για εκθέσεις και συνέδρια, η Helexpo, συμμετέχει στο υπό σύσταση Εθνικό Γραφείο Συνεδρίων Εκθέσεων και Επισκεπτών, προκειμένου να συμβάλλει στο destination marketing της χώρας, συμμετέχει στο γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης και βέβαια στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, ενώ έχει εκπονήσει μια ολοκληρωμένη μελέτη ανάπτυξης ενός νέου Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου στην Αττική και σχεδιάζει την ανακαίνιση των Διεθνών Συνεδριακών Κέντρων “Ιωάννης Βελλίδης” και “Νικόλαος Γερμανός”, στη Θεσσαλονίκη.

Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, εκπροσωπώντας και τον πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. `Αρη Καλογερόπουλο, ενώ, ο πρόεδρος του TCVB Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Μπρόβας στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση και υποστήριξε ότι ως χώρα, πρέπει να εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας στα συνέδρια έως 1000 άτομα που αποτελούν το 83% των συνεδρίων παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της HAPCO κ. Δημήτρης Μάντζιος αναφερόμενος στη διεθνή κατάταξη σημείωσε ότι “η Ελλάδα, με στοιχεία του 2003, κατέχει τη 16η θέση με 162 συνέδρια και ποσοστό 1,72%, με πρώτη τις ΗΠΑ με 1068 συνέδρια και ποσοστό 11,31 και τελευταία την Τουρκία με 85 συνέδρια και ποσοστό 0,9%”.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίσθηκαν με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά στοιχεία όπως ότι η επιτυχής λειτουργία των CVBs αύξησε στην Ελλάδα τον αριθμό των συνεδρίων από 39 το 2001 σε 115 το 2004, ότι τα οφέλη για μια πόλη όπως η Αθήνα από ένα συνέδριο 6.500 ατόμων είναι 25 εκατ. ευρώ από τα οποία το 40% πηγαίνει στα ξενοδοχεία, επίσης το 40% στην πόλη και το 20% σε φόρους και ότι πετυχημένο event σημαίνει ευχαριστημένοι σύνεδροι και υψηλή ποιότητα στη λειτουργία. Εισηγητές στο συνέδριο ήταν οι: δρ. Δημήτρης Κούτουλας, σύμβουλος τουριστικού marketing, dr. Ozen Dalli, γενικός γραμματέας ΤUGEV Κωνσταντινούπολης, κ. Robin Hunden, αντιπρόεδρος της Johnson Consulting Σικάγο Η.Π.Α., κ. Sally Greenhill, διευθύντρια RightSolution Ltd, Middlessex Βρετανίας, κ. Ελευθερία Ντανοπούλου διευθύντρια Μarketing και Πωλήσεων, του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου “Κυπριώτης” της Κω, κ. Stefan Merkethof, Σύμβουλος της JBR Hellas, κ. Lior Gelfand, διευθυντής marketing Ortra Ltd IΙσραήλ και ο δρ. `Αρης Ίκκος διευθυντής JBR Hellas – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Ακόμα, το μεσημέρι του Σαββάτου επισκέφτηκε την 21η Philoxenia, προσκεκλημένος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ο αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας, κ. Σάκης Ρουβάς. Ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Πέτρος Παπαγεωργίου ανακήρυξε τον Σάκη Ρουβά, επιβάτη της χρονιάς και του χάρισε το καπέλο και την τσάντα του πιλότου, ικανοποιώντας συμβολικά το παιδικό του όνειρο, να γίνει πιλότος. Μέσα στη γιορταστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, ο πρόεδρος της Helexpo, κ. Θωμόπουλος, επέδωσε στον πρόεδρο των Ολυμπιακών Αερογραμμών το βραβείο για τη συμμετοχή της εταιρίας στην 21η Philoxenia και τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τις παροχές και διευκολύνσεις που παρέχει στους εκθέτες και επισκέπτες της διοργάνωσης. Από την πλευρά του και ο κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τη Ηelexpo και τη Philoxenia για τη συμβολή τους στον Ελληνικό τουρισμό.

Βραβεύσεις Επιλεγμένων Συμμετοχών

Τα βραβεία και τους επαίνους στις διακριθείσες συμμετοχές της 21ης Philoxenia απένειμαν το Σάββατο στα περίπτερα των εκθετών ο πρόεδρος της Helexpo κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Θέμης Καρτσιώτης και ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Μπελιμπασάκης.

Τα Βραβεία Καλύτερης Δημιουργίας, απονεμήθηκαν στους: Δήμος Μουρεσίου – ΕΤΑΜ, Hellenic Seaways, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι έπαινοι απονεμήθηκαν στους: Domotel A.E., Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, Πόρτο Καρράς – Grand Resort.

Τα Ειδικά Βραβεία Διοργανωτή, εκτός από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, απονεμήθηκαν στους: Greek Travel Pages, Αίγυπτος, ΑΝΕΚ Α.Ε., Italian State Tourism Authority, Ξάνθη – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι χορηγός της 21ης Philoxenia είναι η εκπομπή της ΕΡΤ “Μένουμε Ελλάδα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024