Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔήμος Σύρου – Ερμούπολης και TOPOSOPHY σχεδιάζουν πακέτα θεματικών εμπειριών για το νησί
Τουρισμός εμπειριών

Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και TOPOSOPHY σχεδιάζουν πακέτα θεματικών εμπειριών για το νησί

toposophy

Experience Design Workshop: Συνάντηση Εργασίας για τη διαμόρφωση θεματικών εμπειριών στην Σύρο.

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Σύρου, συνάντηση εργασίας για τη διαμόρφωση θεματικών εμπειριών στην Σύρο, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης “Σχεδιασμός Πακέτων Θεματικών Εμπειριών με Διαδρομές, Περιηγήσεις και Δραστηριότητες” από την εταιρεία TOPOSOPHY και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Syros

Οι εκπρόσωποι των οργανωμένων φορέων του νησιού και των τουριστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενημερώθηκαν αρχικά για τις πρόσφατες επιδόσεις του προορισμού, τις τάσεις που επηρεάζουν την τοποθέτηση της Σύρου στην αγορά των θεματικών εμπειριών και για αντίστοιχα ενδεδειγμένες πρακτικές από εγχώριους και διεθνείς προορισμούς.

Στη συνέχεια, η ομάδα ερευνητών της TOPOSOPHY παρουσίασε μια σειρά από στόχους που είναι σε θέση να ενισχύσουν την ανταγωνιστική θέση της Σύρου σε βάθος χρόνου και αποτυπώθηκαν οι διασυνδέσεις με το Στρατηγικό Σχέδιο Διαχείρισης και Προώθησης του Προορισμού, που υλοποίησε η TOPOSOPHY.

Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση προτάσεων για 5 πακέτα θεματικών εμπειριών τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από την υφιστάμενη προσφορά δραστηριοτήτων και περιηγήσεων. Τα πακέτα θα διατεθούν προς αξιοποίηση τόσο για την απευθείας προβολή του προορισμού σε δυνητικούς επισκέπτες και εξειδικευμένα κοινά ενδιαφέροντος μέσω των online καναλιών του προορισμού και προωθητικών ενεργειών, όσο και για την ενίσχυση των ενεργειών προώθησης του προορισμού στην ταξιδιωτική αγορά (μέσω της συμμετοχής σε εξειδικευμένες και θεματικές εκθέσεις τουρισμού και της διενέργειας ταξιδιών εξοικείωσης (Fam & Press Trips).

Syros

H συνάντηση εργασίας ολοκληρώθηκε με μια διαδικασία συζητήσεων σε ομάδες, η οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη ιδεών για τη διαμόρφωση νέων θεματικών εμπειριών στη Σύρο.

Η εκδήλωση έγινε υπό τη διοργάνωση του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Animasyros, το Βιομηχανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Hermoupolis Heritage, καθώς και φορείς και επιχειρηματίες του νησιού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024