Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΝομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό προωθεί το ΥΕΝ

Νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό προωθεί το ΥΕΝ

Νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό προωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού κ. Γιώργου Ανωμερίτη. Ο κ. Ανωμερίτης σε σχετική συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι το υπουργείο έχει […]

Νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό<.> προωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σύμφωνα με δηλώσεις<...> του υπουργού κ. Γιώργου Ανωμερίτη. Ο κ. Ανωμερίτης σε σχετική συνέντευξη τύπου δήλωσε ότι το υπουργείο έχει έτοιμο ένα σχέδιο νόμου για τις καταδύσεις και τον καταδυτικό<.> τουρισμό το οποίο θα θέσει τους κανόνες λειτουργίας του καταδυτικού τουρισμού και αναμένεται να κατατεθεί μέχρι το τέλος του έτους δεδομένου ότι απαιτεί πολλές διαδικασίες με τρίτους.

Στο θέμα της εμπλοκής του υπουργείου Πολιτισμού στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο για την προστασία από την αρχαιοκαπηλία, ο υπουργός δήλωσε ότι σαφώς όπου υπάρχουν συναρμοδιότητες θα υπάρχει και η συνυπογραφή αλλά διευκρίνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο μιλάει για τον καταδυτικό τουρισμό και τι είναι αυτό, ενώ “το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού που ψηφίστηκε από όλα τα Κόμματα δεν έχει σχέση με τον καταδυτικό τουρισμό, αλλά έχει σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά και πως την προστατεύουμε. Και φυσικά σε κανένα μέρος του νέου νομοσχεδίου, δεν θα αναιρείται η διαδικασία προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Το σχέδιο νόμου του οποίου προσχέδιο έχει δοθεί στον κ. Ανωμερίτη “αφού περάσει από όλες τις διαδικασίες που πρέπει, συστηματοποιεί πρώτον το μηχανισμό πιστοποίησης ποιος είναι δύτης, γιατί είναι δύτης, ποιους εκπαιδεύει, πως πιστοποιούνται, ποιος έχει την ευθύνη. Μπαίνει μια τάξη και μια σειρά σε κάτι στο οποίο υπάρχει κενό”, όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός συμπλήρωσε ότι “ήδη τόσο για τον καταδυτικό τουρισμό όσο και για το θέμα της δημιουργίας τεχνητών υφάλων για τα αλιευτικά αποθέματα, προωθούμε διάταξη με την οποία σε συνεργασία και με πολλούς φορείς, ήδη το Επαρχείο Καλύμνου μας υπέδειξε 30 θέσεις για να βυθίσουμε σκάφη, επομένως εφόσον θα τύχει της έγκρισης του προβλεπομένου από το νόμο για την πολιτιστική κληρονομιά οργάνου, θα μπορούν να χρησιμοποιούν χώρους για καταδύσεις τόσο για τουρισμό, όσο και για αλιεία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024