Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Πρωτοβουλία της ΒΙ.Δ.Α. για την τουριστική αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς
Ειδικές μορφές τουρισμού

Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου: Πρωτοβουλία της ΒΙ.Δ.Α. για την τουριστική αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς

  • BIDA

Νέα βιομηχανική περιήγηση της ΒΙ.Δ.Α. ΑΜΚΕ στο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο και το Φράγμα του Λάδωνα.

Πολλοί από εμάς έχουμε επισκεφθεί φράγματα ανά την Ελλάδα όμως πόσοι είχαμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε την περιπέτεια του νερού από την αγκαλιά της τεχνητής λίμνης στην καρδιά ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου και μάλιστα σε αληθινό χρόνο; Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου ενημερώνει ότι η ΒΙ.ΔΑ. (Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής) και ανακοινώνει την οργάνωση επίσκεψης και ξενάγησης το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό του Λάδωνα στο Κάτω Σπάθαρι Αρκαδίας. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο του Σταθμού το οποίο βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις και περιλαμβάνει μηχανές, εκθέματα και ιστορίες από τον χώρο.

Γεμάτοι εικόνες από τις μαγικές τεχνικές λεπτομέρειες της μετατροπής της κινητικής ενέργειας σε φως, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανηφορίσουν μέσα από τα αρκαδικά βουνά για να συναντήσουν το φράγμα και την τεχνητή λίμνη του Λάδωνα. Στο φράγμα θα μάθουν τον τρόπο της “συνέργειάς” του με το εργοστάσιο και το πως αυτό συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής και όλης της Ελλάδας.

Κατά την επιστροφή των εκδρομέων προς την Αθήνα, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις στο γραφικό χωριό της Βλαχέρνας.

Την περιήγηση μπορούν να ακολουθήσουν εκτός των ατόμων που θα ξεκινήσουν από Αθήνα με μισθωμένο λεωφορείο και άτομα που θα θελήσουν να έρθουν με δικό τους ΙΧ από κοντινές περιοχές π.χ. Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη, Βυτίνα κ.ά., με μέγιστο αριθμό συμμετοχής τα 14 άτομα και έχοντας στείλει email επιβεβαίωσης συμμετοχής μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2023.

Η περιήγηση αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση για την ΒΙ.Δ.Α., με σκοπό την ξενάγηση σε βιομηχανικά μνημεία εκτός Αθηνών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024