Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΞεκινούν τα έργα ανάπλασης της Ακτής Β’ Βούλας
Αναπλάσεις

Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης της Ακτής Β’ Βούλας

Ξεκινούν άμεσα οι αναπλάσεις στην Ακτή Β της Βούλας.

Η Athens Beach Club A.Ε ανακοινώνει την άμεση έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για την ανάπλαση της Ακτής Β’ Βούλας, σε συνέχεια της πρόσφατης έγκρισης της οικοδομικής άδειας. Στόχος της Athens Beach Club A.Ε. είναι να αποκαταστήσει την ακτή και με όρους ήπιας ανάπτυξης να την αναβαθμίσει, με σεβασμό στον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Στην Ακτή Β’ Βούλας πρόκειται να δημιουργηθεί ένας πρότυπος χώρος, όπου με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, αναδεικνύεται το παραθαλάσσιο τοπίο. Παράλληλα, δημιουργούνται εκτενείς χώροι πρασίνου με πρόσθετες φυτεύσεις. Η Ακτή Β’ Βούλας υπό τη νέα της μορφή, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο αγαπημένο παραλιακό προορισμό, με υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπειρίες ψυχαγωγίας, ευεξίας κι εστίασης, που θα προσθέσουν αξία στην καθημερινότητα των κατοίκων. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή πισίνας που προορίζεται για δημοτική χρήση και θα καλύψει τις ανάγκες τμημάτων κολύμβησης, αλλά και προπονήσεων αθλητικών ομάδων της περιοχής.

Το σχέδιο ανάπλασης ακολουθεί αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας, με την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών που θα δώσουν μακροπρόθεσμα, περαιτέρω αξία στο έργο. Αυτές περιλαμβάνουν ενδεικτικά, αυξημένο ποσοστό πρασίνου κατά ~30%, καθώς και θέσεις ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, στο πλαίσιο μιας ήπιας ανάπτυξης, με επίκεντρο πάντα τις ανάγκες και την ευημερία των κατοίκων. Οι αυστηροί όροι που ακολουθούνται αφορούν στις επιτρεπόμενες χρήσεις των χώρων, ρυθμίσεις για τα ωράρια λειτουργίας, μέτρα για την εξάλειψη της ηχορύπανσης (π.χ. απαγόρευση κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, κ.ά.)

Το σχέδιο ανάπτυξης είναι αποτέλεσμα μιας αναλυτικής κι εμπεριστατωμένης μελέτης, για την οποία συνεργάστηκαν ομάδες αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, μελετητών, από 15 νέα, καινοτόμα αλλά και καταξιωμένα γραφεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πάνω από 50 άτομα συνολικά. Ο κεντρικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από τα γραφεία Athens Creative και PILA Studio και η φυτοτεχνική μελέτη από τους: Simon Rackham Landscape Architects.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024